Simona Halep (sursă Twitter)

Simona Halep, locul 2 WTA, este principala favorită la turneul de la Gippsland Trophy (WTA 500), dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, care va debuta duminică, la Melbourne.

Românca va juca direct în turul al doilea, unde o va întâlni pe învingătoarea dintre americanca Whitney Osuigwe (18 ani, 162 WTA) şi rusoaica Anastasia Potapova (19 ani, 101 WTA). Dacă va trece mai departe, Simona Halep va întâlni în optimile de finală una dintre următoarele jucătoare: Laura Siegemund (Favorita 16), Zarina Diyas, Destanee Aiava și Chloe Paquet. În sferturi, Halep poate da de Iga Swiatek, cea care a eliminat-o la ultima ediţie de la Roland Garros. Pe partea de tablou a Simonei Halep se mai află Ekaterina Alexandrova (favorită 9), Iga Swiatek (6), Aryna Sabalenka (4), Qiang Wang (10) şi Karolina Muchova (8). Dacă ajunge în finală, Simona se poate confrunta cu Naomi Osaka, favorita numărul 2.

Pe tabloul de la Gippsland Trophy se mai află alte trei românce: Patricia Ţig (locul 56 WTA), Irina Begu (locul 79 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (137 WTA).

Victorie în fața localnicei Barty

Simona Halep a învins-o pe australianca Ashleigh Barty – liderul mondial, scor 3-6, 6-1, 10-8, într-un meci demonstrativ, ce s-a desfășurat la Adelaide, într-o atmosferă ce aducea aminte de vremurile dinainte de pandemie.

Citește și: Simona Halep, șapte ani la rând în Top 10

„E minunat să revin la Adelaide, am mai jucat de două ori înainte. Este o plăcere să joc aici, iar după două săptămâni de carantină nu este ușor. Ash nu a arătat că cu a jucat de aproape un an, este o luptă când joc împotriva ei. Oraşul e frumos, oamenii sunt drăguţi şi chiar mi-aţi lipsit, oameni buni! Să joc în faţa voastră a fost o plăcere! Am avut emoţii mari, m-am simţit ca şi cum aş fi jucat un meci pentru prima dată”, a spus Halep la interviul de după meci, în uralele celor 4.000 de spectatori.

„Da, mă simt de-ale locului, Darren e de aici, el mi-a dat acest vibe al locului. De asemenea, țin și cu echipa de fotbal (n.r. fotbal australian). Oare s-o spun? Sunt încrezătoare, Port Adelaide. Am încredere în ce-mi spune Darren, așa că știu că Port Adelaide e o echipă bună”, a mai spus Simona Halep.

Turneul de Grand Slam de la Australian Open se va desfășura în perioada 8-21 februarie, cu trei săptămâni mai târziu decât era inițial programat.

Citește și: Schioarea Ania Caill, în delegația României pentru „Mondialele” din Italia