În cursul zilei de 18.12.2019, a fost aprobată în şedinţa de Guvern proiectul de lege care face referire la anumite măsuri fiscal bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Pentru sportul din ţara noastră, cea mai semnificativă a fost reprezentată de către procentul de 0,5% din valoarea accizei pentru alcool și băuturi acoolice, țigarete, țigări și țigări de foi, care va fi virat Ministerului Tineretului şi Sportului, în vederea susţinerii activităţii sportive din România.

Totodată, o altă prevedere a actului normativ adoptat face posibilă utilizarea excedentului bugetar propriu de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Aşadar, pentru finanţarea activităţii sportive, COSP va avea la dispoziţie fondurile aferente aceste activităţi încă de la începutul anului viitor.

 “Banii revin la sport! Am reușit să reparăm și să corectăm ceea ce fusese luat prin OUG 114 la începutul acestui an. Guvernul liberal, condus de Ludovic Orban, a aprobat proiectul de Lege pentru abrogarea și modificarea celor mai nocive prevederi  adoptate fix cu an în urmă în guvernarea PSD prin OUG 114. Proiectul va fi promovat prin angajarea răspunderii în fața Parlamentului! Este un mare câștig pentru noi, pentru sportul românesc pentru că avem nevoie de aceste resurse financiare. În plus, este o mare satisfacție personală și faptul că amendamentul pe care l-am propus legat de COSR și utilizarea excedentului a fost aprobat, astfel într-un an atât de important, anul Jocurilor Olimpice, sportivii pot avea continuitate în pregătire, pot avea liniștea necesară pentru a se concentra exclusiv pe o pregătire care să le asigure o evoluție cât mai bună”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

#news