În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Hidroelectrica din cursul zilei de vineri, 20.12.2019, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri a aprobat hotărârea prin care se vor aloca fonduri în valoare de peste 9,6 milioane de lei pentru modernizarea a două spitale.

Conform unui comunicat de presă, suma aferentă achiziţionării de aparatură medicală este inclusă în planul de susţinere a mai multor proiecte de responsabilitate socială în domeniul sănătăţii. Astfel, având în vedere necesitatea urgentă de modernizare a celor două spitale, suma alocată urmează să fie utilizată pentru achiziţionarea echipamentelor de ultimă generaţie de care depinde desfăşurarea activităţii medicale moderne şi de calitate.

În acest sens, spitalul Clinic Colţea primeşte fonduri în valoare de 5,1 milioane de lei pentru un echipament de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică nucleară cu intensitata câmpului magnetic de 1,5 tone, dar şi pentru lucrări de amenajare a spaţiului în care urmează să fie instalat echipamentul.

În privinţa celei de-a doua finanţare, spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” primeşte 4,5 milioane de lei care vor ajuta la extinderea şi modernizarea infrastructurilor unităţii medicale şi la extinderea domeniilor de activitate.

”Susţinem, ca parte a politicii Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, implicarea companiilor pe care le administrăm în campanii sociale prin care acestea să întoarcă înspre comunitate o parte din succesul şi beneficiile de care se bucură. Încurajăm, printer altele, acţiuni în domeniul sănătăţii publice, prin alocarea de sume care să fie folosite pentru modernizarea spitalelor de stat din România. Totodată, încurajăm implicarea în proiecte în domeniul educaţiei, dar şi stimularea proiectelor culturale şi sportive care contribuie la sporirea notorietăţii naţionale şi a imaginii de ţară. Ne dorim ca exemplul pe care îl dăm astăzi la Hidroelectrica să fie urmat de cât mai multe societăţi care lucrează în România, indiferent de structura de capital a acestora – public sau privat, sau de domeniul în care îşi desfăşoară activitatea” , a declarat Virgil Popescu Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

#news