amenda 20.000 lei floreasca
Mircea Beuran

Șeful secției de chirurgie a Spitalului de Urgență Floreasca, medicul Mircea Beuran, a fost demis astăzi, comform declarației Digi24, în urma tragediei în care o pacientă a luat foc pe masa de operație a secției de chirugie, ulterior aceasta decedând. Ca atare, Mircea Beuran a fost luat în vizorul comisiei și propus pentru demiterea din funcție în perioada imediat următoare.

În aceeași exclusivitate, Digi24 anunță că Direcția de Sănătate Publică a aplicat amenzi administrative pentru spital, însă și pentru medici și asistente, suma totală de plată ajungând la 30.000 lei

De menționat faptul că Mircea Beuran nu și-a pierdut, în urma acestui incident dreptul de a profesa, așadar el rămâne medic în cadrul Spitalului de Urgență Floreasca, cu toate că urmează să își piardă funcția de șef al secției de chirurgie al aceluiași spital.

Întrebat unde se afla în momentul izbucnirii incendiului de pe masa de operație, Mircea Beuran a declarat că nu se afla în sala respectivă de operații, el fiind chemat să ajute o altă echipă medicală.

Reamintim că în data de 29 decembrie 2019, o pacientă a decedat pe masa de operație, după ce a suferit multiple leziuni cauzate de un incendiu izbucnit din pricina unui bisturiu electric, ceea ce ridică din nou problema incompatibilității intrumentelor medicale folosite în spitalele româneștiîn 2020, cât și a lipsei de profesionalism.

foto

#News