Vaslui alcool

În data de 19 august 2019, un bărbat din județul Vaslui a apelat serviciul de urgență 112, după ce fost a anunțat de către soție că o persoană a intrat în incinta gospodăriei, amenințând siguranța familiei cu un topor. Decizia de a apela 112 a fost luată în urma faptului că agresorul nu se afla la prima abatere violentă asupra familiei vasluianului, atât el, cât și fiul acestuia fiind agresați cu câteva luni în urmă de către aceeași persoană.

La sosirea poliștilor la fața locului, bărbatul a explicat încă odată natura faptelor, dându-le acestora impresia că se află sub influența băuturilor alcoolice, astfel concluzionându-se că apelul la 112 a fost unul de natură nejustificată, amendându-l pe bărbat cu suma de 500 lei.

„S-a reținut în cuprinsul procesului verbal de contravenție că, în data 19.08.2019, ora 19.54, aflat sub influența băuturilor alcoolice, petentul a apelat SNUAU 112 în mod nejustificat”

Cu toate acestea, vasluianul nu s-a lăsat intimidat și a acționat în instanță Inspectoratul Județean de Poliție, contestând amenda cât și motivația pentru care aceasta i-a fost aplicată de către organele de ordine sosite în data de 19 august la domiciliul acestuia, în urma apelului său la 112.

Magistrații Judecătoriei Vaslui au decis ca bărbatul să aibă câștig de cauză, după ce acesta a explicat că în momentul descinderii organelor de ordine, nu era sub influența băuturilor alcoolice, această impresie fiind cauzată de un defect de vorbire al bărbatului. „Fiind bâlbâit, lumea crede des că sunt băut”, a declarat bărbatul în apărarea sa. Astfel s-a obținut anularea amenzii contravenționale în valoare de 500 lei.

#News