donald trump usa
Donald Trump / SURSĂ FOTO: Facebook Donald Trump

În timpul difuzării înmormântării generalului Qasem Soleimani, în cadrul televiziunii de iraniene de stat, prezentatorul evenimentelor în desfășurare a făcut un apel către poporul iranian în scopul strângerii de fonduri pentru o eventuală recompensă oferită oricui va răzbuna moartea generalului și îl va prinde pe Donald Trump. Președintele Statelor Unite ale Americii este considerat principalul vinovat al morții lui Soleimani, cel din urmă fiind ridicat la rang de erou național în Iran. Target-ul recompensei se ridică la suma de 80 milioane de dolari, oferită oricui îl va captura sau ucide pe președintele american.

Iranul are 80 de milioane de locuitori. Cu sprijinul populației iraniene, dorim să strângem 80 de milioane de dolari, sumă ce reprezintă o recompensă pentru cel care se apropie de capul președintelui Trump”, a declarat moderatorul, în direct.

În ciuda declarațiilor controversate ale moderatorului televiziunii de stat iraniene, presa arabă citează faptul că guvernul iranian dezminte această informație, nicio recompensă nefiind fixată pentru capturarea sau uciderea lui Donald Trump, acesta delimitându-se de acest îndemn. Cu toate astea, declarațiile apărute la televiziunea iraniană sunt menite de a stârni revolta opiniei publice și nu au rămas fără un ecou, putând avea repercursiuni grave printre rebeli.

Foto

#News