Virgil Musta

Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a precizat pentru Ziarul de Vest că șansele de a avea Crăciunul așa cum îl visăm este ceva departe de a mai a se împlini. Mai mult, acesta este de părere că în contextul actual, cu fluctuații ale numărului de noi cazuri de infectări în jur de 5.000 pe zi, depinde de fiecare în parte dacă vom ajunge la un „Crăciun de coșmar”.

„Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse…

Așa că, dacă lumea nu respectă acum niște norme esențiale, de Crăciun, sau imediat după, pot avea surpriza să ajungă prin spital. Iar în spitale abia mai sunt locuri, situația este extrem de gravă”, a declarat Virgil Musta pentru Ziarul de vest.

Cu această opinie, Musta se alătură altor specialiști care ne-au avertizat încă de acum câteva săptămâni să nu facem rezervări pentru sărbătorile de iarnă.

Citește și: Turist în dormitor: De Crăciun, fii mai bun și stai acasă

#News