Consiliul Național al Elevilor a trimis, de curând, un comunicat prin care cere atât Guvernului, cât și ministerului Educației să revizuiască anumite aspecte ce țin de conduita începerii școlii. În opinia CNE (Consiliul Național al Elevilor), se cer măsuri speciale care să sporească atât siguranța, cât și nivelul de educație.

„Având în vedere dinamica deciziilor din ultima vreme care au ca centru de interes debutul anului şcolar 2020-2021, Consiliul Naţional al Elevilor lansează în spaţiul public un set de zece obiective esenţiale, pe care decidenţii de la nivel central şi local trebuie să le ia în considerare atunci când dezbat subiectul redeschiderii şcolilor. În aces sens, Decalogul şcolii pe timp de pandemiere prezintă un document programatic, care pune pe tapet o serie de probleme identificate în sistemul educaţional şi care vine, totodată, cu soluţii concrete pentru ca acestea să fie rezolvate”, se arată în comunicatul trimis de Consiliului Naţional al Elevilor.

Citește și: Statul ne vrea „uniformizați”

Pe scurt, Consiliului Naţional al Elevilor își dorește:

  • accelerarea procesului de digitalizare a educaţiei;
  • accesibilizarea educaţiei online pentru toţi elevii;
  • pregătirea comprehensivă a cadrelor didactice;
  • asigurarea condiţiilor igienico-sanitare în toate şcolile din România;
  • finanţare adaptată contextului;
  • informare publică deschisă şi constantă din partea autorităţilor.

Desigur, rămâne de văzut dacă propunerile CNE vor fi ascultate și, poate mai important decât orice, dacă acestea pot fi puse în practică într-un timp atât de scurt.

Citește și: Premierul se ține de cuvânt și merge azi în Parlament

#News