Dan Barna și Ludovic Orban

Dacă președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu și președintele PRO România Victor Ponta au declarat că au de gând să voteze moțiunea împotriva guvernului Orban, nu același lucru putem spune și despre liderul USR Dan Barna. Întrebat, acesta a declarat o eventuală moțiune de cenzură în acest moment ar fi iresponsabilă și ar da semnalele greșite populației.

„PSD continuă să dovedească că maturitatea a plecat demult din acel partid şi responsabilitatea pentru ţară a plecat demult din acel partid. Gândiţi-vă cât de ridicol arată ca la mai puţin de alegerile la termen, fireşti, normale, să începem iarăşi o hârjoană politică, să facem consultări la Cotroceni, să dăm jos Guvernul ca să ce? Ce mesaj le dăm românilor care se uită îngrijoraţi în fiecare seară la numărul de cazuri noi de COVID? Moţiunea de cenzură în momentul de faţă este un gest de o iresponsabilitate explicită împotriva României pe care PSD o promovează. (…) USR nu va vota (…) o astfel de moţiune pentru că este un gest iresponsabil”, a declarat Barna.

Barna nu va vota moțiunea de cenzură

Președintele USR este de părere că există posibilitatea ca moțiunea de cenzură să fie, până la urmă, depusă în Parlament, însă are încredere că majoritatea parlamentară nu va da curs unei astfel de inițiative.

„S-ar putea să o depună de amorul artei, pentru că înţeleg că sunt diverse presiuni în interiorul PSD pe tema asta, dar eu nu cred că în Parlamentul României mai există acum o majoritate atât de iresponsabilă faţă de cetăţeni încât să trântească Guvernul cu câteva săptămâni înainte de alegeri”, a mai spus Barna, pentru Digi24.

Citește și: Ponta pare hotărât: va vota moțiunea împotriva Guvernului

Drept explicație a refuzului său de a lua în serios o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban, liderul USR Dan Barna a afirmat că executivul s-ar fi descurcat admirabil în condițiile unei pandemii, cât și a moștenirii lăsate de vechea guvernare condusă de Viorica Dăncilă.

„Au făcut cât de bine au putut, au controlat această pandemie la nivelul de competenţă pe situaţii de criză pe care sistemul din România îl are la momentul acesta. Au moştenit într-adevăr de la PSD un sistem unde reacţia la situaţii de urgenţă era văzută ca o sinecură pentru pus amante secretare. Gândiţi-vă cum erau DSP-urile în primele zile când a izbucnit pandemia – managerii de acolo majoritatea erau puşi păpuşi, habar n-aveau despre ce e vorba pentru că până atunci ce însemna DSP, poate ca o grădiniţă maxim în situaţia de criză. În momentul în care a venit o criză reală am văzut că sistemul fusese ani de zile batjocorit şi ignorat, ori asta este una din cauzele pentru care situaţia în momentul de faţă este atât de dificilă şi de asta PNL guvernând nu a putut să facă lucruri mai spectaculoase decât permitea sistemul”, a mai declarat preşedintele USR Dan Barna.

Citește și: Și ALDE va vota moțiunea împotriva Guvernului

#News