Potrivit surselor, ALDE s-ar pregăti să facă front comun cu PSD și PRO România, urmând să voteze o eventuală moțiune de cenzură împotriva gugernului condus de Ludovic Orban.

„Nici nu se pune problema să nu votăm moțiunea!”, ar fi declarat cei de la ALDE.

„La câte prostii fac liberalii, ar merita zilnic o moțiune. Sufocă economia, calcă în picioare drepturile omului, tratează Parlamentul ca o anexă”, au declarat sursele citate de stiripesurse.ro.

Cu toate că ar vota eventuala moțiune de cenzură, ALDE nu crede în mod deosebit că o astfel de moțiune va ajunge să se concretizeze, după cum sugerează Varujan Vosganian. În opinia acestuia, PSD nu ar fi dat semne clare că ar fi dispus, în acest moment, să își asume o guvernare, caz în care guvernul liberal ar pica.

„PSD in mod real doreste sa-si asume guvernarea? Este o intrebare pentru Congresul PSD. Nu am simtit ca este o asumare clara in legatura cu formarea unui nou guvern. De aceea as dori sa am discutii cu cei de al PSD despre cum vad ei si viitorul imediat. Pentru ca obiectivul nostru este o mai buna guvernare, nu doar daramarea guvernului PNL (…) Cand au trecut alte motiuni n-am avut solutii si ne-am pricopsit cu actualul guvern Orban”, a declarat Varujan Vosganian, membru ALDE.

Întâi PRO România, apoi ALDE

În urmă cu două zile, președintele PRO România Victor Ponta declara, la rândul său, că are de gând să voteze moțiunea de cenzură.

„Nu au venit cu soluţii pentru şcoală, pentru sănătate, pentru economie, nu şi-au recunoscut incapacitatea de a gestiona o asemenea criză, au refuzat să asculte de specialişti şi continuă să trăiască într-o lume în care procentele electorale şi alegerile sunt prioritare, indiferent de riscuri. România este astăzi mai rău decât la începutul pandemiei, Guvernul Orban poartă această vină şi trebuie să plece”, declară, de asemenea, președintele PRO România Victor Ponta.

Moțiunea de cenzură este vehiculată deja de ceva vreme de către social democrați, data efectivă acesteia fiind încă o necunoscută.

Citește și: Ponta pare hotărât: va vota moțiunea împotriva Guvernului

#News