Știu că e abia finalul lui septembrie, dar în această perioadă fiecare își cam face planurile pentru Crăciun, dar mai ales pentru Revelion.

Pandemia de coronavirus ne-a cam dat viețile peste cap, ne-a făcut să ne vedem prioritățile cu adevărat. Cum pericolul nu a trecut, și probabil va mai dura ceva vreme, autoritățile consideră că trebuie luate în calcul alte variante pentru a petrece sărbătorile de iarnă.

Și unde poate fi cel mai sigur și chiar mai ieftin decât la „Cabana Plăpumioara”, adică în confortul propriei locuințe!

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a explicat, la Digi 24, că în actualul context, sărbătorile de iarnu nu mai sunt ca cele din trecut. Acesta chiar i-a avertizat pe cei care obișnuiau să își facă rezervări în străinătate să își regândească intențiile, deoarece ar putea fi un demers riscant. „Uitați-vă în jurul nostru, toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”, a spus Arafat..

Trăim din amintiri…

După ce sărbătorile Pascale au fost private de prezența la biserică, atunci aflându-ne în starea de urgență, cu o serie de restricții, în ceea ce privește sărbătorirea Crăciunului la biserică, Raed Arafat a precizat că aceste decizii vor putea fi luate abia în luna noiembrie, în funcție de evoluția epidemiologică.  Acesta a făcut câteva mențiuni și în legătură cu petrecerile de Revelion, care nu vor putea fi ca în anii trecuți.

„Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred!” – a subliniat șeful DSU.

Citește și: Vara anului 2020: Turistul român nu mai fură prosoape

#News