Un ciclon puternic va afecta România până duminică

Se vor semnala ploi în nordul și nord-estul țării

Ploi abundente
Ploi abundente sursa foto pixabay

Un ciclon puternic va afecta țara noastră până duminică. În Maramureș, Crișana, nord-estul Transilvaniei și în nordul și centrul Moldovei. Ploile vor continua la noaptea și mâine, iar local cantitățile de apă vor atinge 15 – 20 l/mp, potrivit g4media.ro.

Avertizare meteo pentru ploi în nordul și nord-estul țării, intensificări ale vântului în mai multe regiuni și ninsori în Carpații Orientali, începând de sâmbăta seara, până duminică

În zonele de munte, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Acestea se vor extinde pe parcursul nopții, odată cu pătrunderea unei mase de aer rece dinspre nord-vest. În jumătatea nordică a țării sunt așteptate ploi și ninsori locale de sâmbătă seara până duminică. În timpul nopții, în nordul Carpaților Orientali, limita ninsorilor va coborî până la 800 – 1000 m, iar în pasurile montane din regiune se va circula în condiții de iarnă. În zonele înalte din nordul țării, la peste 1500 m, vor fi perioade cu ninsoare puternică.

Local se va depune strat consistent de zăpadă, cu grosimi de până la 15 – 30 cm

De asemenea, noaptea și în prima parte a zilei de duminică vor fi intensificări ale vântului în nordul, centrul, sudul și estul țării. Rafalele vor fi de până la 50 – 70 km/h. Pe culmile înalte de munte și în unele zone subcarpatice, viteza vântului la rafală va atinge 80 – 120 km/h, viscolind ninsoarea. Începând de sâmbătă seara, vor fi intensificări ale vântului în mai multe regiuni din țară.

 Sâmbătă, valorile termice vor fi în general apropiate de normele perioadei în regiunile din jumătatea de vest a ţării.

În rest se vor situa peste acestea, cu o abatere pozitivă mai pronunţată în sud-est. Cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei, temporar va ploua în toate regiunile. De asemenea, în sud-est, dupã-amiaza şi seara, vor fi şi descărcări electrice. Duminică, temperaturile vor marca o scădere faţã de intervalul anterior, mai accentuată în nord şi centru, în mare parte din ţară fiind în jurul mediilor climatologice. Cerul va fi variabil, mai mult senin în regiunile sudic. Vor fi înnorări şi ploi slabe – ziua în nord, nord-est şi parţial în centru. Șase traficanți de droguri arestați în județul Timiș, în urma unor percheziții