Sorin Grindeanu (PSD)

Prim vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu îl contrazice pe ministrul de Finanțe Florin Cîțu în ceea ce privește neprezentarea proiectului de buget până la data de 15 octombrie, așa cum este prevăzut în Legea 500/2002. Cîțu a precizat sâmbătă că potrivit acestei legi, când alegerile generale au loc în ultimele trei luni ale anului, proiectul poate fi prezentat după învestirea Guvernului, dar nu mai târziu de 31 decembrie.

„E departe de a fi ilegal, aşa cum spune domnul Cîţu, dar domnul Cîţu spune multe lucruri trăsnite. Aş vrea să vă fac o comparaţie, deşi nu îmi este la îndemnână să fac lucrul acesta, dar ceea ce a fost bine în anumite acţiuni, chiar dacă nu au fost promovate de PSD, trebuie subliniate. Anul electoral 2016, Guvernul din acea perioadă a venit şi a prezentat proiectul de buget, exact în această perioadă. Vă rog să vă aduceţi aminte. Ceea ce cerem noi Ministerului de Finanţe şi Guvernului României este următorul lucru: să prezinte proiectul de buget, pentru că noi ştim că, în proiectul de buget, vor fi măriri de taxe şi de impozite. Iar noi cerem transparenţă, astfel încât românii să ştie exact ce îi aşteaptă dacă PNL va guverna din 2021”, a declarat Sorin Grindeanu.

Austeritatea, un motiv de neprezentare

Social democrații i-au acuzat pe liberali că nu vor să prezinte acest proiect de buget înainte de alegeri pentru că astfel românii ar vedea austeriatea la care vor fi supuși în 2021.

„Proiectul de buget, din toate informaţiile pe care le avem noi acum, va presupune măriri de taxe şi de impozite. De aceea se fălesc domnii de la guvernare să fie transparenţi. De fapt solicităm transparenţă. Lucru acesta pare să îi irite pe domnul ministru Cîţu. Vom continua să cerem transparenţă pe proiectul de buget pe 2021. Eu cred şi nu doar eu, ci şi alţii, că lipsa de transparenţă mai ascunde ceva, dincolo de mărirea de taxe şi impozite, un posibil acord cu FMI. Nu spun că e un lucru rău, dar românii trebuie să îl afle. Asta spunem”, a concluzionat Grideanu.

Citește și: Cîțu, legat de neprezentarea bugetului 2021. „Este ilegal”

#News