Alertă în județul Mehedinți, din cauza viperelor

 Pe străzile din oraș sau printre mașini, șerpii apar în zone aglomerate.

Serpi
Serpi

Este alertă în județul Mehedinți, din cauza viperelor, motiv pentru care spitalele au început deja să își facă stocuri de vaccin antiviperin. În ultima perioadă, jandarmii au fost chemați să intervină tot mai des pentru înlăturarea șerpilor din zonele locuite, potrivit digi24.ro.

 În fața caselor, pe străzile din oraș sau printre mașini, șerpii apar în zone aglomerate.
 

Specialiștii au și o explicație pentru invazia de șerpi. ” Un sezon acum foarte ploios, care a adus cu sine foarte mulți șerpi de apă. De cele mai multe ori viperele sunt confundate cu șerpii de apă, și aceștia sunt cei mai frecvent întâlniți, chiar și pe lângă localități.”, a declarat Amalia Dumbravă, biolog, Odată cu venirea căldurii, jandarmii au intervenit în 16 cazuri în care a fost semnalată prezența unui șarpe, doar în județul Mehedinți.

În două dintre cazuri, a fost vorba despre vipere, șerpi extrem de veninoși, a căror mușcătură poate fi fatală. Spitalele din zonă și-au făcut stocuri de vaccin.

” Avem șase doze. Este perioada de vârf în care și turismul a început să fie la cel mai înalt nivel în zona Clisurii Dunării.”, a declarat Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal Orșova. Potrivit Claudiei Mendea, purtător de cuvânt IJJ Mehedinți, in majoritatea cazurilor, prezența șerpilor a fost semnalată în gospodăriile oamenilor, în proximitatea locuințelor sau în fața scărilor de bloc. Specialiștii le mai recomandă oamenilor ca atunci când ajung în zone cu vegetație abundentă, unde pot apărea șerpi, să poarte încățăminte adecvată, să fie foarte atenți unde se așează.

Rezultatele examenului de bacalaureat, afișate luni