Rezultatele examenului de bacalaureat, afișate luni

Depunerea contestațiilor la rezultate se poate face până la ora 18:00

Bacalaureat 2020

Afişarea rezultatelor examenului de bacalaureat, în centrele de examen şi online, urmează să aibă loc luni, până la ora 12:00, după care pot fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale sunt aşteptate în 7 iulie, potrivit g4media.ro.

În 2022, rata de promovare la bacalaureat, înainte de contestaţii, a fost de 73,3%, cea mai mare din ultimii 10 ani, iar după contestaţii a crescut la 75,2%.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat, în 3 iulie sunt aşteptate primele rezultate ale examenului. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se precizează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen şi online). Rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri). În 2022, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 73,3%, cea mai mare din ultimii 10 ani, iar 162 de candidaţi au obţinut media 10.

Ministrul Ştefan Radu Oprea: Litoralul românesc are doar şase plaje care au primit eticheta de calitate Blue Flag