Unul dintre părinți va avea zile libere pe perioada în care școala unde copilul învață va fi suspendată din cauza pandemiei de coronavirus.

Mai mult, statul va acoperi aceste cheltuieli, cu 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență, potrivit edupedu.ro. Această reglementare se aplică numai în cazul copiilor sub 12 ani.

Conform sursei citate „indemnizaţia pentru fiecare zi liberă acordată în condiţiile art. 1 se plăteşte din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri şi cheltuieli al angajatorului şi este în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat”.

Potrivit Legii 6/2020, câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020 este de 5.429 lei.

Reamintim că anul școlar este programat să înceapă la 14 septembrie, autoritățile având pregătite trei „scenarii” în funcție de evoluția epidemiologică.

Citește și: Comitetul Național al Elevilor acuză: „Măsurile privind începerea școlii sunt complet incoerente”

#News