Starea de alertă continuată vine la pachet și cu un set de măsuri ce se vor a fi sprijin anumitor sectoare ale economiei. Dacă despre sectorul Horeca și despre necesitatea punerii acestuia pe picioare s-a tot vorbit și s-a tot cerut, iată că la păcănele nu s-a fi gândit nimeni c-ar putea să reprezinte una dintre prioritățile Executivului. Dar să le luăm pe rând!

Se dorește ca sectorul Horeca să fie scutit de plata impozitului pentru 90 zile

Mai pe larg, cei ce activează în acest sector ar putea să beneficieze de o perioadă „tampon” pe care o vor putea folosi pentru a se redresa, întrucât, caz în care lucrurile vor deveni oficiale, va urma să se aplice scutirea de la impozit pentru o perioadă de 90 zile, urmând ca plata să fie amânată până în data de 25 octombrie 2020. Firește, momentan vorbim doar despre proiecte, nu și despre ceva concret.

Pe scurt, vorbim despre următoarele măsuri propuse:

  • nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere, conform Codului de procedură fiscală, pentru obligațiile fiscale care au devenit scadente după data de 21 martie 2020, reglementată de art. VII din OUG nr. 29/2020;
  • nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități, conform Codului de procedură fiscală, pentru plata cu întârziere a ratelor din graficele de eșalonare, reglementată de art. XII din OUG nr. 48/2020;
  • măsurile referitoare la suspendarea executării silite, reducerea semnificativă a perioadei de soluționare a deconturilor cu sume negative de TVA cu opțiune de rambursare, suspendarea termenului de prescriere, suspendarea condițiilor de menținerea eșalonărilor la plată etc.

Păcănelele norocoase

Dacă în cazul Horeca, lucrurile se pot schimba oricând sau chiar anula, iată că în cazul păcănelelor, situația pare bătută în cuie. Astfel, taxele aferente autorizațiior exploatării jocurilor de noroc urmează să fie anulate pe toată perioada stării de alertă.

Să tot fie stare de alertă așa!

Citește și: Sectorul Horeca, pe lista de priorități a lui Ciolacu

#News