Începutul de an școlar vine cu multe incertitudini, dar și cu „coduri”, în funcție de numărul de cazuri de coronavirus se vor face cursuri online, „hibrid” sau direct pe băncile școlii.

În acest context, încă din primăvară s-a discutat cu privire la modul în care elevii din medii defavorizate vor putea lua parte la cursurile online. Dacă primarul Clujului, Emil Boc a găsit o soluție, prin alocarea a 3 milioane de euro din bugetul local, la Constanța, edilul Decebal Făgădău stă cu „mâna întinsă” la Guvern.

„Suntem pregătiți să facem față deschiderii unui an școlar pe care ni-l dorim de succes. Eu mi-aș dori să deschidem atunci când suntem cu adevărat pregătiți. Depinde foarte mult de evoluția cazurilor și de cum suntem noi să luptăm cu COVID, prin prisma educației. Cred că 15 septembrie este un termen puțin cam ambițios. 1 octombrie ar fi un termen rezonabil, și am putea să profităm de cele două săptămâni să ne pregătim cu adevărat”, a spus Făgădău într-o intervenție la Digi24.

Emil Boc consideră că o amânare, dacă nu este susținută, cu motive medicale, nu își are rostul.

„Nu sunt de acord cu afirmația domnului primar Făgădău să așteptăm să ne dea Guvernul bani. Băi fratele meu, conducem orașe mari, nu așteptăm cu mâna întinsă. Ce facem acum, stăm să ne dea Guvernul bani ca să meargă copiii la școală. Nu trebuie să așteptăm în orașul nostru Guvernul să vină și să ne facă pregătirile pentru începerea școlii”, i-a replicat Emil Boc.

Citește și: Președintele Iohannis a prezentat greșit calculul pentru scenariile de deschidere a școlii

#News