Ministrul Ştefan Radu Oprea: Litoralul românesc are doar şase plaje care au primit eticheta de calitate Blue Flag

Potrivit ministrului, starea de provizorat, lipsa predictibilităţii este cauza lipsei investiţiilor de calitate din partea antreprenorilor din turism

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, a transmis că litoralul este pregătit să primească turişti şi că dacă ne dorim ca litoralul românesc să fie o opţiune pentru turiştii români şi străini trebuie ca împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene şi naţionale să stea la masa dialogului cu operatorii din turism şi cu specialiştii, potrivit g4media.ro.

Starea de provizorat, lipsa predictibilităţii duce la lipsa investiţiilor de calitate din partea antreprenorilor din turism, mai spune ministrul.

”Litoralul românesc este pregătit să primească turişti. Am fost la comandamentul litoral al ANPC, unde comisarii sunt în dispozitiv de lucru pentru a supraveghea calitatea serviciilor pe care le primesc turiştii români şi străini. Prevenţia şi îndrumarea sunt foarte importante pentru mine, îmi doresc ca mediul de afaceri să găsească parteneri corecţi în reprezentanţii statului român. Corect înseamnă să fii alături de antreprenor cu sfaturi şi îndrumare, dar şi alături de consumator prin aplicarea sancţiunilor necesare atunci când regulile şi legislaţia sunt încălcate. Cred că printr-un dialog continuu şi implicare cazurile în care vor fi aplicate sancţiuni vor fi din ce în ce mai rare”, a transmis ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului pe Facebook.

Ministrul Radu Oprea arată că ”este nevoie de colaborare şi între diversele instituţii ale statului român”.

Potrivit ministrului, starea de provizorat, lipsa predictibilităţii duce la lipsa investiţiilor de calitate din partea antreprenorilor din turism, astăzi fiind doar şase plaje care au primit eticheta de calitate Blue Flag, puţin pentru cei 245 de km de litoral. „Dacă ne dorim ca litoralul românesc să fie o opţiune pentru turiştii români şi străini trebuie ca împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene şi naţionale să stăm la aceiaşi masă a dialogului cu operatorii din turism, cu specialiştii pentru a avea un produs turistic vandabil şi competitiv”, a spus Oprea.

Cantități mari de droguri, descoperite într-un imobil părăsit din București