Circulaţia pe Podul de la Dunăre, permisă și noaptea începând cu 30 noiembrie

Constructorul italian Webuild trebuia să demonteze până la acestă dată macaralele de pe pod

Circulaţia pe Podul suspendat peste Dunăre va fi deschisă şi pe timpul nopţii începând cu 30 noiembrie, potrivit digi24.ro.

Atunci expiră perioada în care constructorul italian Webuild a avut ca termen demontarea macaralelor aflate pe pod, chiar dacă această operaţiune nu a fost încă finalizată.

„Până pe 30 noiembrie aveau acceptul să ţină podul închis pe timp de noapte, pentru a demonta macaralele. În mod normal, ar fi trebuit să le demonteze pe perioada nopţii. Ceea ce nu s-a întâmplat. Până la această dată, au demontat aproape o macara din cele patru. Este greu de crezut că în perioada aceasta, cu vânt şi cu iarnă, vor putea să le desfacă. Li s-a dat o perioadă în care au promis că le demontează. Au promis că le vor demonta mai devreme.

Nu s-au înscris în acest termen. Nu are rost să mai ţinem închis podul peste noapte, din moment ce este evident că ei nu se vor apuca până la primăvară, cel puţin, de demontat macarale. Nu au nicio vină şoferii să stea să aştepte să se întâmple ceva care nu se va întâmpla deocamdată. Ei vor trebui să asigure macaralele acelea. Să nu se întâmple ceva cu ele. Dacă tot nu le-au demontat, îi vom pune să ia toate măsurile de siguranţă pentru şoferi. Practic, nu ar mai trebui ca braţul să fie perpendicular pe pod. Ci să fie paralel cu podul”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu. 

Referitor la sesizarea făcută duminică, în mediul online, de un şofer care a reclamat că, în timp ce mergea pe Podul peste Dunăre, o bucată de gheaţă s-ar fi desprins şi i-ar fi spart parbrizul, Alin Şerbănescu a precizat

„Nu ştim dacă a fost sau nu adevărat cazul semnalat. Se cercetează nu de către noi, de către alţii”. În ceea ce priveşte posibilitatea ca Podul peste Dunăre să fie închis în condiţii de vreme nefavorabilă, purtătorul de cuvânt al CNAIR a spus că acest lucru s-ar impune doar în caz de vânt foarte puternic. Atunci senzorii podului ar indica acest lucru, sau în condiţii de viscol, când nu ar exista vizibilitate. Amenzi de 6,3 milioane de lei aplicate de ANPC după verificarea a 350 de magazine Auchan şi Penny