Concedierile lui Cîțu, în cifre: un minus de 2.000 de angajați, un plus de 134 milioane

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a vorbit despre una din problemele spinoase ale țării, concedieriile din sectorul de stat. Mai exact, acesta a declarat că, în ultima perioadă, s-ar fi eliminat aproximativ 2.000 de posturi din cadrul ANAF, ceea ce a adus la bugetul de stat suma de 134 de milioane („parcă”).

„Reorganizarea ANAF a eliminat 2.000 de posturi de la ANAF şi, aşa cum aţi văzut, am economisit la cheltuielile de personal 134 de milioane, parcă”, a spus ministrul Cîţu, potrivit news.ro.

Cîțu: „Nu ne mai permitem, nu mai avem timp”

De asemenea, ministrul Cîțu a vorbit și despre sectorul public, cel care, potrivit spuselor acestuia, îl devansează cu mult pe cel public.

„Această guvernare trebuie să informatizeze aparatul public. Nu ne mai permitem, nu mai avem timp să aşteptăm, sectorul privat este cu mult înaintea noastră şi dacă chiar vrem ca economia să funcţioneze eficient, avem nevoie ca ambele, şi sectorul privat, şi sectorul public, să fie la acelaşi nivel de informatizare, să poată să comunice eficient. Altfel, ne vom lovi de aceeaşi problemă peste viitor. Anul acesta am eliminat cozile şi le-am înlocuit cu click-uri. Anul viitor vom face mai multe”, a mai spus ministrul Florin Cîțu.

Citește și: Grindeanu îi adresează „întrebarea de 100 de puncte” lui Cîțu

#News