Ludovic Orban

Ludovic Orban a vorbit de curând despre Autostrada Transilvania și despre cum, pic cu pic, aceasta începe să prindă contur. Aflat la Oradea pentru a semna contractul proiectării tronsonului afecerent Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, acesta s-a declarat optimist și a afirmat că lucrurile încep să intre pe făgașul normal.

„Obiectivul nostru clar, limpede exprimat şi angajamentul nostru este acela de a construi Autostrada Transilvania, aşa cum a fost gândită. Lucrurile sunt cu acte şi se îndreaptă într-o direcţie bună. În toate procedurile de licitaţie va trebui să avem mare grijă, să selectăm cele mai bune oferte, care sunt făcute de cei mai buni constructori care au dovedit că aucapacitatea de a construi autostrăzi”, a afirmat Ludovic Orban, vineri, aflat într-o vizită de lucru la Oradea.

În cadrul aceleiași discuții, Ludovic Orban a povestit despre cum primăriilor le-ar fi fost transferate proiectele de construcţie a centurilor localităţilor, atât timp cât există documentații aprobate de CNAIR.

„Decizia de a transfera managementul proiectelor de construcţie a centurilor ocolitoare în anumite municipii ţine cont de câteva considerente. Primul: frontul de lucru pentru marile proiecte de infrastructură pe care va trebui să le administreze CNAIR va fi foarte mare (…) Doi: municipalităţile sunt cele mai interesate să facă proiectele. Trei: chiar dacă nu au resursele financiare necesare noi, ca Guvern, asigurăm aceste resurse, atât fondurile europene, cât şi partea de cofinanţare”, a spus el.

Citește și: Deputata Dinu crede în „interesele mari de la mijloc” ale celor de la PNL

#News