Maraton de vaccinare pentru civili, la Spitalul Militar din Timișoara

De o săptămână, campania de vaccinare împotriva Covid a ajuns la un alt nivel

Un al doilea maraton de vaccinare va avea loc la Timișoara, începând din duminica Paștelui până la finalul săptămânii următoare, după cel de la Centrul Regional de Afaceri Timișoara,  unde unul dintre inițiatorii proiectului a fost medicul ATI, Dorel Săndesc.  

„În  centrul de vaccinare organizat de către Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Victor Popescu” Timișoara,  timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, se va efectua vaccinarea maraton cu program de funcționare în regim de 24/24 h a persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19.

Activitatea de vaccinare va începe în data de 4 mai, ora 08.00 și se va desfășura utilizând doze de vaccin Pfizer. Persoanele doritoare se vor prezenta fără o programare prealabilă în Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 (PNPV)”, se arată într-un comunicat al unității spitalicești. Astfel, acest centru va fi deschis și civililor, iar persoanele vaccinate se înregistrează direct în Registrul electronic național al vaccinărilor (RENV) și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

„În cadrul Spitalului Militar Timișoara funcționează două centre de vaccinare împotriva COVID-19, situate pe strada Nera nr. 2-4 Timișoara: un centru de vaccinare destinat pentru vaccinarea cu ser Pfizer/Moderna si un centru de vaccinare destinat vaccinării cu ser Astra Zeneca”, mai transmit organizatorii.

Campania de vaccinare, la un alt nivel

De o săptămână, campania de vaccinare împotriva Covid a ajuns la un alt nivel, prin organizarea acestor maratoane ale vaccinării, dar și prin înființarea centrelor de vaccinare de tip drive-thru, toate fără programare, numai cu actul de identitate și dorința de vaccinare.

De altfel, în acest moemnt sunt disponibile 4 centre de vaccinare drive-thru, la Deva (aici a fost deschis primul, pe 24 aprilie), Cluj Napoca, Arad și București, urmând ca în perioada imediat următoare să fie funcționale încă două în Capitală, dar și în partea de est a României, la Constanța, Galați și Suceava.

În privința maratoanelor vaccinării, după cele de la Timișoara, urmează un altul la București, în perioada 9-11 mai (Sala Palatului și Biblioteca Centrală), iar în perioada  14-17 mai, la Sala Polivalentă BT Arena.  

Mai mult, o serie de persoane publice, artiști, sportivi, dar și preoți s-au alăturat campaniei de informare pentru conștientizarea necesității vaccinării împotriva Covid.

Citește și: Maratonul Vaccinării, la Timișoara