Părinții elevilor din Sfântu Gheorghe nu mai trebuie să plătească fondul clasei

A fost transferată suma totală de 812.150 de lei

Primăria din Sfântu Gheorghe a virat luna aceasta peste 810.000 de lei unităţilor de învăţământ din municipiu. Banii sunt destinați acoperirii cheltuielilor curente ale elevilor, arată AGERPRES.

De asemenea, autoritățile din Sfântu Gheorghe au făcut un apel către părinţi să nu mai dea bani pentru fondul clasei. Acesta este suportat din bugetul local, au declarat reprezentanții primăriei.

Fondul clasei este acoperit de primărie, în baza unui program lansat anul trecut

Unităţile de învăţământ din Sfântu Gheorghe au primit o anumită sumă de bani pentru fiecare elev.

Astfel, s-au alocat câte 150 de lei pentru fiecare copil de grădiniţă, 100 de lei pentru fiecare elev înscris în clasele 0-IV şi câte 50 de lei pentru elevii din clasele V-XII.

Potrivit unui comunicat de presă, a fost virată suma totală de 812.150 de lei. Banii aceștia vor acoperi cheltuielile a 10.112 elevi înscrişi la începutul anului şcolar. În consecință, nu mai trebuie adunaţi bani pentru fondul clasei, subliniază autoritățile locale.

Banii nu pot fi folosiți pentru întreținerea instituțiilor de învățământ

„Primăria Sfântu Gheorghe a alocat deja o sumă importantă de bani pentru a sprijini şcolile în programul lansat anul trecut de înlocuire a fondului clasei şi pentru a acoperi nevoile de bază ale acestora, astfel că profesorii şi conducerea şcolilor nu pot cere părinţilor hârtie igienică, cretă, creioane sau alte rechizite de bază.

În acest an şcolar, suma a fost deja transferată, în funcţie de numărul de elevi din şcoli.

Cu toate acestea, a fost condiţionată de utilizarea banilor de către profesori pentru ceea ce este important pentru copii şi nu pentru întreţinerea instituţiei, care rămâne în responsabilitatea municipalităţii”, au precizat reprezentanţii Primăriei.

Citește și Burkina Faso: A șasea lovitură de stat, din ultimii doi ani, este în desfășurare