O nouă amânare: Blue Air nu intenționează să-și reia zborurile începând cu 10 octombrie

Blue Air nu are bani pentru reluarea zborurilor

Redresarea Blue Air nu este aproape. Compania aeriană românească low-cost nu va relua operațiunile de transport aerian de pasageri de la 10 octombrie, termenul anunțat inițial, relatează Mediafax.

În pofida acestui fapt, firma de zbor a ținut să precizeze că poartă discuții cu potențialii investitori, creditori și Guvernul României în vederea structurării profilului de capital, care i-ar permite reluarea operațiunilor de zbor.

„Având în vedere, însă, complexitatea acestui proces, Blue Air nu este, din păcate, încă în măsură să reînceapă să zboare din data de 10 octombrie 2022. Blue Air va transmite un anunţ imediat după finalizarea discuţiilor în curs cu privire la momentul la care estimează că flota sa va decola din nou”, se arată în comunicatul citat de agenția de știri deja menționată.

230.000 pasageri afectați de anularea zborurilor Blue Air în perioada septembrie-octombrie

Compania de zbor Blue Air a anulat sute de zboruri la începutul lunii septembrie, dând peste cap planurile de vacanță a mii de români, după ce Autoritatea Fondului de Mediu a pus sechestru pe conturi.

Numărul total de pasageri afectați de anularea zborurilor în această perioadă este de aproximativ 230.000, reprezentând 77.000 de rezervări de zbor.

Compania de zbor low-cost are o datorie care se ridică la 230 milioane de euro, iar această sumă nu include despăgubirile pe care ar trebui să le dea compania pasagerilor din ultimele zile şi nici sumele care trebuie rambursate până la reluarea curselor aeriene.

Amintim că, inițial, reprezentanții de zbor au anunțat că-și vor relua activitatea începând cu 12 septembrie, revenind ulterior asupra afirmației lansate în spațiul public și anunțând o nouă dată, și anume 10 octombrie. Motivul care stă la baza acestei decizii este lipsa banilor.