Yellostone, destinația unui vis împlinit.

Cu toate că, în aceste momente, călătoriile nu sunt recomandate, poate că nu strică să ne folosim timpul pentru a „investiga” viitoarele destinații de călătorie, pentru atunci când s-o putea din nou să ne bucurăm de vacanțe. Dacă ești iubitor de natură, de inedit și, în mod deosebit, de animale, poate n-ar fi rău ca, după pandemie, să iei în calcul o vacanță la Parcul Natural Yellowstone, una dintre bijuteriile Statelor Unite ale Americii.

Yellowstone se află în partea de vest a Statelor Unite ale Americii, mai exact în partea de nord-vest a statului Wyoming, fiind considerată una dintre cele mai mari rezervații naturale ale lumii. Peisaje care îți taie răsuflarea și specii de animale care trăiesc în liniște, așa cum a intenționat natura ca ele să trăiască. Înființat în anul 1872, Rezervația Națională a Parcului Yellowstone este prima de felul său, din lume. În 1978 a devenit patrimoniu UNESCO.

De-a lungul timpului, zăcămintele de obsidian i-au atras pe amerindieni la Yellowstone, obsidian din care fabricau diferite unelte. Mai târziu, coloniile americane aveau să descopere zona, de o frumusețe rară. Acum, lacurile multicolore din Yellowstone, ca cel din imagine, însă și nenumăratele izvoare termale reprezintă principala atracție a oricărui turist care ajunge în zonă.

Citește și: Muntele Rushmore, templul președinților americani

Fotografii inedite cu rezidenții Yellowstone

Desigur, Yellowstone este, în egală măsură, casa multor specii de animale, protejate prin lege. Aici, toate aceste specii trăiesc în armonie, departe de frica puștii vânătorești. Printre animalele ce sălășluiesc în parcul natural găsim urși grizli, bizoni, căprioare, vulturi pleșuvi, vulpi, veverițe și alte viețuitoare.

Citește și: Viză pentru America, de la visul american la realitate

#News #USANews #YellowStone #USA