Foto: Facebook

Duse sunt vremurile când Leana lui Costel locuia într-un sat oltenesc uitat de lume și se chinuia cu o viață grea. Duse sunt, de asemenea, și vremurile în care Leana lui Costel cumpăra alcool pe datorie de la cârciuma din sat. În 2020, Leana lui Costel are trei pub-uri în Capitală.

Desigur, Leana lui Costel e doar un personaj fictiv dintr-un sketch cu umor discutabil, interpretat, la vremea respectivă, de actualul cârciumar Mugur Mihăescu. Cel care și-a legat numele de protestele anti-mască, de asemenea, cel care se chinuie acum să reprezinte sectorul HoReCa, industrie din care își câștigă inclusiv el bacșișurile. Cumva, revolta acestuia e una de înțeles, în contextul în care afacerile nu i-au mers tocmai strună în ultima perioadă. Chiar și așa, apartența sa ideologică îl face pe acesta cu atât mai puțin credibil.

Auzit că Nicușor Dan ar pregăti controale sporite pe la terase, Mihăescu s-a revoltat și a dezvoltat ce ar face el, caz în care ar fi primar în locul actualului edil. Să ne așteptăm la o candidatură a acestuia în 2024?

Leana lui Costel, alias Mugur Mihăescu: „Închideţi-ne pe toţi, vă rog frumos, dar daţi-ne şi nouă cifra de afaceri înapoi, nu toată. Daţi-ne 60%, 80%. Negociem, sau cum facem?”

Citește și: Mugur Mihăescu, de la Leana lui Costel, la formator de opinie

„Eu unul dacă aş fi primar, aş promite că voi încerca să elimin din lume industria asta, să nu mai mănânce omul, să nu mai iasă în oraş.

Lăsând la o parte şi vorbind puţin mai serios, punctual domnul Nicuşor Dan are dreptate. Există anumiţi indivizi în această industrie care nu respectă nicio regulă.

Şi într-adevăr, acei indivizi şi acele terase trebuiesc să suporte consecinţele legii, dar nu poţi să generalizezi asupra unei insustrii, să arăţin pe toţi cu degetul, din cauza unor excepţii, pe care cred că sunt excepţii şi pe care poţi să le controlezi şi să arunci în cârca unei industrii, să induci în opinia publică faptul că, de asta au închis restaurantele, de asta închide Austria, Elveţia. Eu nu am nicio problemă!

Eu chiar vă rog frumos, pentru copiii noştri, că pe ei îi protejăm şi nu îi mai ducem la şcoală deloc, închideţi terasele, închideţi HoReCa vă rog frumos de tot! Până la sfârşitul pandemiei, vă rog frumos închideţi toate restaurantele, toate hotelurile, tot cateringul, pentru că asta înseamnă HoReCa.

Nu cred că ştiaţi mulţi din cei care conduceţi ce înseamnă HoReCa. Închideţi-ne pe toţi, vă rog frumos, dar daţi-ne şi nouă cifra de afaceri înapoi, nu toată. Daţi-ne 60%, 80%. Negociem, sau cum facem? Sau ne aruncați pe toți în stradă, ne omorâți pe toți. Am inițiat un protest zilele astea, dar încă am o marjă de eroare și cred în promisinea care a fost făcută. Aștept să se întâmple!”, a declarat Mugur Mihăescu, alias „Leana lui Costel”.

La rândul lui, primarul Nicușor Dan a declarat că: „O să intervenim în mare forță”

„De această chestiune, controale în spații aglomerate, se ocupă Poliția, Jandermeria și Poliția Locală. Am avut aseară (n.r. – joi) o discuție cu ei. În linii mari, locurile în care măsurile sunt respectate cel mai puțin sau încălcate cel mai mult, sunt terasele, care se transformă spre noapte în cluburi. Acolo o să intervenim în mare forță”, a declarat primarul Nicușor Dan, la Digi 24.

Citește și: Nicușor Dan, tras de atenție într-o scrisoare deschisă a FSDPR

#News