Foto: Alexandru Tudose

Premierul Orban i-a îndemnat pe bucureșteni să voteze cu candidatul susținut de liberali, Nicușor Dan, dacă sunt împotriva social-democraților, aceasta fiind o „înțepătură” de la distanță pentru europarlamentarul Băsescu, ce se vrea din nou primar al Capitalei.  

„Să vă pregătiți pentru mandate extrem de dificile. Vreau să vă rog pe toți înainte, pe toți simpatizanții, pe toți bucureștenii: am pierdut în 2016 pentru că nu ne-am unit și oamenii nu au venit la vot. Noi ne-am unit și suntem împreună acum. Ne-am dat mâna cele mai moderne și europene partide din România. Susținem un candidat care a luptat în București cu pesediștii cocoțați în funcții.

Bucureștenii au cu cine să voteze! Bătălia nu e simplă… Fiecare vot este important. Vreau să întăresc mesajul lui Dan Barna: cine este împotriva PSD trebuie să voteze cu Nicușor Dan. Doar Nicușor Dan o poate bate pe Firea. Sunt unii candidați care se dau mari contracandidați ai lui Firea. Orice vot risipit înseamnă un vot pentru PSD.

Nu vă risipiți votul dragi bucureșteni. Nu risipiți voturile dragi bucureșteni!”, a declarat Ludovic Orban.

„Te scot în șuturi de la Palatul Victoria”

„În cursul zilei de sâmbătă, liderii USR şi PNL, Barna şi Orban, l-au scos la plimbare prin târg ca pe urs, pe însuşi Nicuşor Dan. Nenorociţii i-au legat de gât un carton mare pe care au desenat nişte cifre, au scris sub ele SONDAJ falsificând realitatea momentului. Să faci asta în ziua în care casele de sondaje îşi fac calibrarea şi toate partidele importante află intenţia de vot a momentului este o mare prostie”, a scris Băsescu.

Totodată, fostul președinte (2004-2014) și fost primar al Bucureștiului (2000-2004), Traian Băsescu consideră că „aşa cum arată sondajele azi, Nicuşor Dan, PNL şi USR – PLUS pierd Capitala. Sper să nu am dreptate, dar dacă va fi aşa dragă Orban Ludovic, eu te scot în şuturi de la Palatul Victoria şi te las fără serviciu. În ce mă priveşte le-aş sugera liberalilor şi unor ziarişti şi analişti, să înceteze cu zvonurile că voi renunţa în ultima clipă în favoarea nefericitului Nicuşor Dan. În cariera mea politică nu am vândut niciodată voturi, din respect pentru cei care mi le-au dat. Nici nu am cumpărat, din respect pentru mine”, a mai scris Băsescu.

Citește și: Nicușor Dan, pion de sacrificiu? Băsescu vine cu o ipoteză nouă

#News