Îți dorești să obții viza de turist pentru Statele Unite ale Americii? Procedeul poate părea complicat însă, dacă urmezi câteva reguli simple, ai toate șansele să o obții, întrucât lucrurile nu mai sunt atât de amabicate ca odinioară. În mod cert, în această perioadă, călătoriile de orice fel se încadrează undeva între termenii „nerecomandat” și „interzis”, însă trebuie să reținem că pandemia nu va dura la nesfârșit, iar atunci când lucrurile vor reveni la normal este bine să fim pregătiți să continuăm să ne urmăm visurile.

Citește și: Muntele Rushmore, templul președinților americani

Ce trebuie să faci pentru a obține o viză de turist pentru Statele Unite ale Americii?

Primul pas spre a obține o viză pentru Statele Unite ale Americii este să completezi un formular electronic de solicitare a vizei. Pentru a-l completa, poți da click aici. De reținut că acesta ar trebui completat înainte de interviu. De asemenea, vei avea nevoie de o fotografie „de buletin”, pentru care nu este necesar să mergi la un studio foto dacă respecți criteriile de pe site, adică 600/600 pixeli minim și 1200/1200 pixeli maxim, cu fundal alb. Desigur, se poate întâmpla să nu ți se accepte fotografia în format online, dar există soluție și pentru asta: la interviu te poți prezenta cu fotografii clasice, făcute în cadrul unui studio.

Citește și: Broadway, locul unde actorii de teatru devin „pisici”

După aprobare ți se va trimite pe adresa de e-mail cu care te-ai înscris o copie a confirmării. De recomandat este să o printezi și să o ai cu tine la interviu.

Următorul pas este cel de creare a contului (poți face asta aici), cont ce te va ajuta să obții avizul pentru plata taxei, însă și care îți va da detalii legate de programarea eventualului interviu.

Citește și: Casa Albă: istorie, prezent și faimă

Ce documente trebui să ai la tine?

Caz în care ai trecut deja de toți pașii, este bine să știi că la interviu va trebui să ai la tine confirmarea despre care vorbeam mai devreme, însă și pașaportul valabil. Poate nu ar strica să aduci cu tine și o adeverință de venit, un extras de cont, bilete de avion, o adresă unde vei fi cazat în Statele Unite ale Americii, însă și un document care să-l convingă pe cel ce te intervievează că nu ai de gând să rămâi ilegal în America. Un bun exemplu este un act de proprietate.

Citește și: Broadway, locul unde actorii de teatru devin „pisici”

La ce să te aștepți de la interviu?

Cu toate că există un mit legat de presupusa rigiditate a agenților de la Ambasada americană, acesta rămâne doar un mit. Interviul, destul de scurt de altfel, poate decurge plăcut și fără prea mari bătăi de cap, dacă aduci documentele potrivite. Există, de asemenea, un alt mit potrivit căruia inițierea conversației în engleză reprezintă un avantaj, însă nu se aplică întotdeauna, întrucât viza de turist nu implică șederea permanentă în Statele Unite, astfel că nu vorbim despre necesitatea cunoașterii unei engleze perfecte. Dar să zicem că te-ar putea, totuși, ajuta. Dacă nu la interviu, măcar pe teritoriul american, odată ajuns acolo.

Desigur, orice aplicant pentru viza de turist va fi întrebat lucruri personale ca: „scopul călătoriei”, „ați mai fost?”, „cât veți sta?”. Toate aceste întrebări, oricât de personale ar părea, sunt doar o altă metodă de verificare a faptului că scopul tău este, într-adevăr, cel de a vizita Statele Unite ale Americii și atât.

Citește și: Hollywood, punctul de start al unora, locul de visare al celor mai mulți

#News #USANews