Când vorbești despre Statele Unite al Americii, vorbești despre țara tuturor posibilităților. Iar când vorbești despre țara tuturor posibilităților, nu ai cum să nu vorbești și despre Hollywood, locul în care unii dintre noi, cei mai talentați și mai curajoși au devenit, din anonimi, nume celebre. Nouă, celorlalți, ne rămân peliculele, ne rămân poveștile, ne rămâne visarea.

Cu toate că Hollywood este numele unui cartier al Los Angeles-ului, în timp, numele acesta a devenit sinonim, în mod colocvial, cu celebritatea, cu faima și cu cele mai cunoscute premii de pe planetă, premiile Oscar, cele care se decernează în fiecare an, din 1929. Cu toate că locația decernării premiilor Oscar s-a schimbat în ani, în prezent având loc la Kodak Theatre, un lucru a rămas constant: cele mai importante premii ale cinematografiei vor rămâne mereu în incinta celebrului paradis al filmului, acolo unde s-au și născut, de altfel.

Hollywood, lumea lui Cary Grant, a Gretei Garbo și-a lui Maryl Streep

De-a lungul celor peste 100 și ceva de ani, Hollywood a reprezentat „casă” pentru mulți dintre oamenii care astăzi se află pe posterele de pe pereții noștri. Actori ca Greta Garbo, Cary Grant, Meryl Street, Brad Pitt sau chiar Anthony Hopkins pot spune că și-au început nemurirea în acest loc, devenind din simpli oameni, adevărate simboluri ale planetei.

În mod cert, toate acestea nu aveau cum să se întâmple nicăieri altundeva decât în Statele Unite al Americii, acolo unde simțul artistic s-a unit cu cel întreprinzător, dând naștere unuia dintre paradisurile visării cu ochii deschiși.

Citește și: Primul trailer „Dune” 2020, lansat oficial

#News