Atunci când ne dorim să punem noțiunea de „teatru” în aceeași propoziție cu Statele Unite ale Americii, rezultatul cel mai des întâlnit pe buzele tuturor nu are cum să fie altul decât „Broadway”, celebra stradă new yorkeză devenită etalon pentru spectacolele de varietăți din multele teatre aflate în perimetru.

Citește și: Hollywood, punctul de start al unora, locul de visare al celor mai mulți

Însumând, nici mai mult, nici mai puțin, de 41 de teatre, Broadway este de locul unde iubitorii artei teatrale se duc pentru experiențe unice în lume, conglomeratul de săli de spectacol fiind un punct de atracție, generând anual bani buni administrației din New York.

De altfel, de-a lungul timpului, Broadway a fost punctul de lansare a multor actori ajunși, ulterior, la Hollywood, ca mai apoi să fie cunoscuți lumii întregi, iubiți și admirați de mulți.

Theatre District, reședință pentru „lumea” Broadway

Reprezentație „Cats”

Theatre District este una dintre cele mai importante atracții turistice din unul dintre cele mai importante orașe americane, New York.

De știut că majoritatea spectacolelor din categoria „Broadway” sunt musicaluri, cel mai cunoscut dintre acestea fiind „Cats”, actul artistic care se joacă neîncetat din 1980, an în care a avut premiera. De altfel, umblă vorba „prin târg” că nu te numești actor adevărat de teatru până ce nu ai obținut un rol în „Cats”.

 Despre musicaluri, istoricul Martin Shefter spunea: „Musicalurile de pe Broadway, culminând cu producțiile lui Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, au devenit forme de cultură populară Americană extrem de influente”.

Citește și: Muntele Rushmore, templul președinților americani

#News