Logica CFR: Trenurile de sărbători vor circula fix după sărbători

Promoția 'Trenurile zăpezii' se va aplica după Sărbătorile de iarnă

Renumele CFR Călători constă în întârzieri, salarii proaste, condiții mizere și bilete relativ scumpe pentru serviciile oferite.

Dacă pentru sezonul estival CFR Călători își începea programul cu faimoasele Trenuri ale Soarelui, pentru perioada iernii a fost anunțată lansarea Trenurilor Zăpezii. Respectivele trenuri circulau, în mod normal, și de sărbători. Nu și în 2020.

Trenurile Zăpezii, la un pas de Mărțișor

Numele promoției: Trenurile Zăpezii.

Puțin mai contează faptul că nu vedem zăpadă decât prin pozele postate pe rețelele de socializare, iar zăpada nu ne aparține, stațiunile din imagini fiind departe de România – și geografic și din punct de vedere al civilizației.

De asemenea, puțin mai contează că o călătorie cu trenul nu ar fi tocmai recomandată. Puțini poartă mască, mulți preferă cu stoicism înghesuiala tradițională, amenzile sunt inexistente, iar întârzierile rămân cireașa de pe tort – o constantă în domeniul feroviar din România.

CFR nu se dezminte și lansează super oferta de călătorie valabilă din 4 ianuarie până în 28 februarie, în cadrul căreia turiștii beneficiază de reduceri de 25% către stațiunile montane de pe Valea Prahovei și Vatra Dornei.

A întârziat până și promoția – CFR lansează ‘Trenurile zăpezii’, dar după Sărbătorile de iarnă

În comunicatul CFR Călători, reducerea de 25% se acordă de luni până joi, pentru călătoriile pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenurile InterRegio ce au ca punct de plecare/destinație una din staţiile: Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal, Brașov, Vatra Dornei Băi hc sau Vatra Dornei, informează Mediafax.

Se apropie o perioadă mult așteptată de mulți dintre noi care au dus lipsa pârtiilor de schi, a zăpezii sau pur și simplu a unei plimbări în aerul de la munte. De aceea venim mai devreme ca în alți ani cu oferta pentru a vă asigura o călătorie scutită de neplăcerea cozilor pe șosele și unde nu trebuie să stai țintuit în scaun pe toată durata călătoriei sau să nu poți pleca cu mai mult de 3-4 tovarăși de drum”, a declarat Dan M. Costescu, director general CFR Călători.

CFR șterge luna decembrie din calendar

Recapitulând: reducerea este valabilă din 4 ianuarie până în 28 februarie, deși oferta se numește pompos ”Trenurile Zăpezii”, este asociată cu iarna și se aplică pe perioada anotimpului rece. Anotimp rece, care include și luna decembrie, luna sărbătorilor de iarnă.

Cu alte cuvinte, CFR îți oferă o reducere de sărbători care întârzie și se va aplica după Sărbătorile de iarnă.

Desigur, se poate renunța la stresul de la volan și te poți obișnui cu condiții mizere pentru câteva ore, plătind un preț cu 25% mai mic dacă ții morțiș să ajungi la munte prin februarie.

Întrebarea care rămâne: ce s-a întâmplat cu reducerile pentru luna decembrie?

CFR Călători face ce știe cel mai bine: întârzie iar și vă urează un Paște Fericit!

Citește și: Paradox: lui ÎPS Teodosie îi e frică de ceea ce nu cunoaște, de vaccin

#News

Foto