Scaunul primarului Constanței, blestemat. Mazăre și Făgădău, trimiși în judecată

DNA a trimis spre judecare două dosare ce vizează vânzarea unor terenuri din Mamaia și Constanța

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe foștii primari ai municipiului Constanța, Radu Mazăre și Decebal Făgădău, în strânsă legătură cu două dosare ce vizează vânzarea unor terenuri din Mamaia și Constanța.

Conform comunicatului transmis de DNA Constanța, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Radu Mazări, primarul Constanței la momentul respectiv, cât și a viceprimarului din acea perioadă, cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, pentru abuz în serviciu. Pe sub furcile caudine ale procurorilor va mai trece și secretarul municipiului Constanța, Marcela Enache, pentru complicitate.

„De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei, etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători”, se arată în comunicatul DNA.

Motivul trimiterii în judecată a celor doi foști primari constanțeni

În perioada mandatului său, mai exact începând cu 2012, Radu Mazăre și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu atunci când a hotărât să vândă zece terenuri din domeniul privat al Constanței fără licitație, însă și fără aprobarea scrisă a Consiliului Local Constanța.

Metoda ar fi fost copiată, mai târziu, și de către Decebal Făgădău, care ar fi vândut, la rândul lui, în 2015, trei terenuri din aceeași categorie, folosind metodele netransparente ale lui Radu Mazăre.

„Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători”, se mai arată în comunicat, cu privire la al doilea dosar.

Citește și: Olguța se răzbună, dar nu la CEDO, pentru că-s și banii ei la mijloc

#News