Peste 4.000 de pachete cu ţigări (respectiv, 82.300 ţigarete) au fost descoperite de de polițiștii de frontieră din Botoșani, valoarea țigărilor de contrabandă ridicându-se la peste 40.000 de lei.

Totul s-a întâmplat în cursul zilei de marți, când polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, în cooperare cu Biroul de Imigrări Botoșani, au desfășurat o acțiune pentru combaterea migrației ilegale.

Control de rutină: piticul de grădină

Partea ingenioasă: ”marfa” a fost ascunsă în pitici de grădină din ceramică, iar țigările au fost descoperite în urma unui control de rutină, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Minodora Răcnea, citată de Agerpres.

Descoperirea făcută la frontieră, într-un transport masiv de pitici de grădină. Detaliul care i-a trădat pe șoferi

În momentul în care polițiștii au hotărât să oprească cele două autoturisme înmatriculate în România, persoanele au devenit agitate, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliției de frontieră, împreună cu cele două mijloace de transport. Potrivit oficialului STPF, statuetele de ceramică erau transportate cu două autoutilitare marca Mercedes Sprinter, care au fost oprite în apropierea localităţii Joldeşti.

Este vorba de cinci persoane, cetățeni români cu vârste între 37 și 51 de ani. Ulterior, polițiștii au deschis dosare de contrabandă.

Detaliul care le-a atras atenția polițiștilor

Conform comunicatului Poliției de Frontieră, controlul a fost făcut în mod amănunțit deoarece statuetele din ceramică emanau un puternic miros de vopsea proaspăt aplicată, iar la baza acestora au fost observate urme proaspete de ipsos.

În urma înlăturării bazei de ipsos, în interiorul statuetelor au fost descoperite mai multe pachete cu țigări”, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

Inventarul: 4.115 de pachete cu ţigări (82.300 ţigarete), în valoare de 40.730 de lei, cantitate ce a fost ridicată, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

Citește și: Logica CFR: Trenurile de sărbători vor circula fix după sărbători

#News