Intrarea Maicii Domnului în Biserică, celebrată pe 21 noiembrie

Sărbătoarea este cinstită de credincioşi prin rugăciune şi ofrande, bucate de post, pește și lumânări.

Vovidenia
Vovidenia sura foto; Crestin Ortodox

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Vovidenia, este o sărbătoare creștină ortodoxă și catolică care marchează momentul în care Sfânta Maria, mama lui Iisus Hristos, a fost adusă în templul din Ierusalim, potrivit stiripesurse.ro.

Sărbătoarea este celebrată în fiecare an pe 21 noiembrie în Biserica Ortodoxă și în Biserica Catolică de Răsărit.

In căminele credincioşilor este bine ca lumina candelei şi focul din sobe sau şemineu să ardă toată noaptea, în această zi se fac previziuni referitoare la oameni şi la vreme. Se spune că în ziua de Vovidenie se deschid cerurile şi credincioşii înţeleg graiul animalelor. Se fac pomeniri pentru cei care au murit fără lumânare şi pentru cei înecaţi, ca să aibă şi ei pe lumea cealaltă calea luminată, se ung uşile şi ferestrele cu usturoi, împotriva farmecelor și a pagubei.

Se spune că aşa cum va fi vremea în această zi, aşa va fi toată iarna

Sărbătoarea este cinstită de credincioşi prin rugăciune şi ofrande, bucate de post, pește și lumânări. Acestea sunt duse la biserică și sfințite, pentru a dobândi sănătate, bucurii și reuşite. Se spune că atunci când credincioşii respectă această sărbătoare, în anul următor vor avea hambarele pline şi belşug în gospodărie. În 21 noiembrie când se prăznuiește Intrarea maicii Domnului în Biserică este dezlegare la pește. Avertisment ONU: Planeta este în pericol să se încălzească cu 3 grade Celsius