Ministrul Mediului anunță că o nouă sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice” începe miercuri

Potrivit ministrului Mediului, vor fi validaţi potenţialii instalatori

Panou fotovoltaic
Panou fotovoltaic

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat că o nouă sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice”, prin care vor fi validaţi potenţialii instalatori, va fi deschisă miercuri, de la ora 10.00, potrivit digi24.ro.

Mircea Fechet precizează că firma care a dat în judecată Adminstraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a promis că va renunţa la proces dacă va fi validată ca instalator autorizat.

„Vreau să anunţ faptul că am ajuns la o înţelegere între părţi. Acest lucru în sensul în care miercuri, în această săptămână, la ora 10:00, vom deschide o nouă sesiune prin care vom valida potenţialii instalatori. Bineînţeles că se pot înscrie şi instalatori care nu au încercat să se înscrie prima dată.

Se pot înscrie şi instalatori care au fost respinşi, aşa cum este cazul acestei societăţi comerciale. Am primit o promisiune a societăţii că, în măsura în care se va deschide o nouă sesiune şi în măsura în care va fi validată ca instalator autorizat de către Ministerul Mediului, aceasta va renunţa la procesul pe care îl avem. Ea va face o cerere de renunţare la judecata. Moment din care putem să sperăm că aşteptarea celor 90.000 de familii va fi mult scurtată”, a explicat Mircea Fechet.

 El a mai spus că „sunt 90.000 de beneficiari. Respectiv 90.000 de familii care aşteaptă Programul «Casa Verde Fotovoltaice», astăzi blocat de decizia unei instanţe de judecată, respectiv Curtea de Apel Oradea. Aceasta a suspendat acest program în urmă cu câteva săptămâni”.

„Aş vrea să aduc în atenţia opiniei publice faptul că, în urmă cu câteva zile, am invitat la sediul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor reprezentanţii companiei care au dat în judecată AFM. De asemenea, am invitat şi reprezentanţii Administraţii Fondului pentru Mediu, încercând să găsesc o posibilitate de mediere a acestui conflict între un privat şi statul român, Am inţeles că termenele de judecată ar putea să depăşească cu mult perioada pe care noi o estimăm şi cu speranţa că reuşim să deblocăm această situaţie”, a completat Fechet. Jandarmeriță din București, prinsă cu droguri asupra ei