Temperaturi mai mari decât cele obişnuite până la începutul lunii august

Valorile termice vor fi mai ridicate mai ales în regiunile sudice

Vara
Vara sursa foto pixabay

Temperaturile vor fi peste cele obişnuite în această perioadă, în toată ţara, cu valori mai ridicate în sudul ţării, până la începutul lunii august, anunţă vineri meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru intervalul 8 iulie – 5 august, potrivit g4media.ro.

Pentru săptămâna 08 – 15 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Cu excepţia extremităţii de sud-est a ţării, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în zonele montane. Pentru săptămâna 15– 22 iulie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Pentru săptămâna 22– 29 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în sudul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţări. Pentru săptămâna 29 iulie – 05 august, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Cristian Popescu Piedone: Liber la sport pe terenurile școlilor din Sectorul 5!