Şeful Finanţelor Publice din Giurgiu, reţinut de procurorii DNA

El este acuzat de trafic de influență

DNA

Mihai Sebe, şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Giurgiu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, potrivit g4media.ro.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de joi, a lui Mihai Sebe, şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Giurgiu

El este acuzat de comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă, şi a altor doi oameni afaceri, pentru cumpărare de influenţă. Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în perioada februarie – mai, Mihai Sebe, în calitatea menţionată, ar fi pretins, printr-un intermediar (martor în cauză), de la cei doi oameni de afaceri, cercetaţi în prezenta cauză, suma totală de 30.000 de euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcţionari publici din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi că îi va determina pe aceştia să nu dispună măsurile legale care se impuneau cu ocazia unor controale efectuate la societăţile afaceriştilor.

„În contextul menţionat, suspectul Mihai Sebe ar fi primit, prin acelaşi intermediar, suma totală de 21.250 euro (15.000 euro de la un om de afaceri şi 6.250 euro de la celălalt)”, arată anchetatorii. Vineri, după punerea în mişcare a acţiunii penale, cele trei persoane urmează să fie prezentate Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Conform DNA, în cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în şase locaţii situate pe raza judeţului Giurgiu, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Aplicație pentru promovarea turismului în Munții Apuseni