Concursul Hard Enduro Bucovina, interzis din cauza zgomotului produs de motociclete

Decizia a fost luată de Agenția Națională a Ariilor Naturale Protejate

Organizatorii concursului Hard Enduro Bucovina au anunțat că ediția din acest an, care urma să se desfășoare la finalul acestei săptămâni, va fi anulată deoarece nu au primit aprobarea autorităților pentru organizarea evenimentului. Concursul urma să se desfășoare în jurul Iezerului Sadova, zonă inclusă în situl Natura 2000 „Obcina Feredeului” potrivit g4media.ro.

Custode al sitului est Agenția Națională a Ariilor Protejate, instituție ai cărei reprezentanți au respins solicitarea organizatorilor privind autorizarea desfășurării competiției din cauza zgomotului produs de motociclete.

După eforturi zadarnice cu ANANP (Agenția Națională a Ariilor Naturale Protejate) și noile legi în vigoare, care permit drujbele și tafurile în siturile Natura 2000 și se opun câtorva enduriști o dată pe an, vă anunțăm cu mare părere de rău că ediția de anul acesta se amână pe anul viitor, au transmis organizatorii.

„Datorită legii 57/ 2007, alineatul 2, am fost anunțați de către această agenție înființată peste noapte, înainte de competiție, că traseul propus de noi pentru această ediție este interzis, deoarece se află în aria Natura 2000.

. Noi, echipa Hard Enduro Bucovtina protejăm natura, susținem orice activitate și proiect sustenabil și nu intenționăm nicidecum să o afectăm în vreun fel. Cu toate acestea, domnul Călin Apetroaie de la ANANP susține clar și răspicat ca nu va aviza desfășurarea acestui concurs, deoarece el, împreună cu membrii acestei instituții, au interesul de a „proteja” natura, ascunzând tăierile ilegale din majoritatea siturilor”, anunță organizatorii. Un inginer a comandat, în numele firmei la care lucra, materiale de construcţii pe care le-a vândut însuşindu-şi 2 milioane de lei