Un inginer a comandat, în numele firmei la care lucra, materiale de construcţii pe care le-a vândut însuşindu-şi 2 milioane de lei

El a emis bilete la ordin semnate în fals.

Arest
Arest Sursa foto Pixabay

Un bărbat în vârstă de 34 de ani din BistriţaNăsăud, angajat ca inginer cu atribuţii în aprovizionare la o societate comercială, a fost reţinut, fiind acuzat de delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals, potrivit news.ro.

El este suspectat că a comandat, în numele angajatorului, materiale de construcţii pentru care a emis bilete la ordin semnate în fals.

Ulterior, bărbatul a vândut marfa unor terţi, însuşindu-şi banii. Poliţiştii au stabilit că prejudiciului depăşeşte 2 milioane de lei. ”Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, pe parcursul anului 2023, bărbatul, angajat al unei societăţi comerciale pe o funcţie de inginer, cu atribuţii de manager-aprovizionare, ar fi comandat în numele societăţii la care era angajat, materiale de construcţii, de la diverşi furnizori, iar pentru plata acestora, ar fi completat bilete la ordin, pe care le-ar fi semnat în fals, în numele administratorului societăţii angajatoare. Ulterior, marfa comandată ar fi fost livrată la diverşi beneficiari, iar bărbatul de 34 de ani ar fi încasat sume de bani, reprezentând contravaloarea acesteia, pe care şi le-ar fi însuşit fără drept. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor a fost estimat ca fiind 2.001.100 de lei”, informează Poliţia Judeţeană Bistriţa Năsăud. 

Scandal la o nuntă organizată la Timișoara

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud, care instrumentează acest dosar, au făcut două percheziţii în localităţile Bistriţa şi Salva, la locuinţa unui suspectului şi la un alt imobil deţinut de familia acestuia.

 În urma descinderilor, anchetatorii au ridicat în vederea continuării cercetărilor facturi fiscale, instrumente de plată şi alte documente cu valoare probatorie. În vederea recuperării prejudiciului, poliţiştii au pus sub sechestru asigurator două autovehicule şi un apartament, estimate la aproximativ 100.000 de euro. Bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost dus la sediul Poliţiei pentru audieri, fiind reţinut pentru 24 de ore. Joi, el va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.