San Francisco este al patrulea oraș, ca mărime, din Statele Unite ale Americii, având o populație estimată de aproximativ 840.000 de locuitori. Situat în vârful peninsulei San Francisco, în Sud-Vestul Californiei, orașul american este unul dintre cele mai vizitate de pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Cultura LGBT în „Frisco”

San Francisco este, de asemenea, și unul dintre cele mai libere orașe americane. Aici oamenii par să judece mai puțin. Atât de puțin încât comunității LGBT i s-a dat acordat dreptul de a exista în liniște, fără să se teamă de efectele violente ale homofobiei. De altfel, aici, în „Frisco” (denumite uzuală neoficială a orașului), întâlnim una dintre cele mai mari comunități LGBT din toată lumea, astfel că San Francisco și-a căpătat renumele de Capitala Gay a Lumii, datorită deschiderii cu care sunt primiți membrii comunității LGBT.

Strada LGBT

Citește și: Ce se întâmplă în Las Vegas, rămâne în Las Vegas

Podul Golden Gate, simbolul oficial al orașului San Francisco

Emblema absolută a orașului San Francisco este, fără niciun dubiu, Podul Golden State. Acesta a animat, întotdeauna, cărțile poștale, insuflând dorința turiștilor de a călca pe meleagurile californiene. Inaugurat în 1937, a avut parte, în prima sa zi de existență de o „zi a pietonilor”, fiind traversat atunci de 200.000 de persoane, pe toată suprafața sa de aproximativ 3 km. Ulterior, a fost dat în folosință și traficului auto.

Citește și: Hollywood, punctul de start al unora, locul de visare al celor mai mulți

Celebrele șapte dealuri ale orașului american

O altă caracteristică ce face din San Francisco un oraș „altfel” este geografia sa aparte. Privind imaginile sau aflându-te acolo, te poți trezi întrebându-te cum reușesc celebrele tramvaie mici și cochete să urce acele dealuri cu o asemenea elevație. Imaginile văzute pe viu, ori în fotografii, sunt de-a dreptul spectaculoase. De altfel, conform Wikipedia, San Francisco este construit pe șapte dealuri. În realitate, vorbim de mult mai multe, cele șapte fiind doar cele mai importante. Cel mai înalt deal (cu renume de munte) măsoară 282 m.

San Francisco, în arta muzicală:

Citește și: Viză pentru America, de la visul american la realitate

#News #USANews #USA #SanFrancisco #GayCapitalOfTheWorld #GoldenStateBridge