„Ce se întâmplă în Las Vegas, rămâne în Las Vegas”, este o vorbă care a pornit chiar în Las Vegas, „Mecca” jocurilor de noroc din întreaga lume. Firește, de atunci, această expresie s-a tot adaptat și readaptat, ajungând chiar și pe meleagurile românești: „Ce se întâmplă în Vamă (n.r. Vama Veche), rămâne în Vamă!”. Și ca să fim totalmente sinceri, românii nu au copiat doar această vorbă pe care au dus-o pe țărmurile Mării Negre, au copiat (în mod admirativ), chiar și cazinourile aflate acum la orice colț de stradă, în aproape toate orașele din România. Desigur, opulența și luxul Las Vegas-ului sunt greu de egalat, însă nu poți condamna omul că încearcă!

Citește și: Hollywood, punctul de start al unora, locul de visare al celor mai mulți

Las Vegas este orașul acela din Statele Unite ale Americii unde te duci ca „să te pui în cap”, fiind absolut convins că acolo nu va exista niciun cunoscut gata-gata să te condamne și să te pârască mamei, tatălui, soției, vecinului de bloc sau șefului. În Las Vegas te poți căsători „la minut”, poți câștiga averi, poți pierde averi, dar în definitiv… te poți distra ca nicăieri altundeva.

Citește și: Viză pentru America, de la visul american la realitate

Las Vegas, locul unde burlăcia se duce să „moară”

Nu puține sunt filmele (tot americane) în care un grup de burlaci (sau burlăcițe) se duce într-o ultimă escapadă plină de aventură în Las Vegas, înaintea căsătoriei. În mod cert, dacă este să ne luăm după filmele americane, poveștile menite să aducă un plus de distracție se sfârșesc prost pentru protagoniști. În realitate, nu toate poveștile se sfârșesc prost, ba chiar, de cele mai multe ori, se lasă cu amintiri frumoase greu de egalat. Însă ce-ar fi filmele fără un pic de dramă? S-ar mai uita cineva la ele?

Citește și: Broadway, locul unde actorii de teatru devin „pisici”

Potrivit Wikipedia, „Las Vegas, colocvial numit doar „Vegas”, este cel mai mare oraș din statul Nevada al Statelor Unite ale Americii și capitala comitatului Clark. Este cunoscut ca una dintre cele mai populare destinații turistice.”

Ar mai fi de adăugat că, prin natura sa, Las Vegas este un important pilon în economia americană, datorită turismului și a afacerilor cu jocuri de noroc care sunt în Vegas „ca la ele acasă”.

#News #LasVegas #USA #USANews