Se zice că America este tărâmul tuturor posibilităților, însă noi am completa cu „America este tărâmul minunilor geografice”, întrucât pe suprafața acesteia poți găsi absolut orice. De la cascade impunătoare, la peisaje la peisaje selenare sau la ghețari care atrag anul zeci, poate sute de mii de turiști.

Cascada Niagara

Cascada Niagara (Niagara Falls) se află în imediata apropiere a metropolei New York și este recunoscută la nivel nivel global ca fiind una dintre cele mai spectaculoase cascade din toată lumea, fiind formată din trei cascade care se reunesc sub același nume, Horseshoe Falls, the American Falls, și the Bridal Veil Falls.

Citește și: Central Park, oaza de natură din mijlocului unei metropole aglomerate

Citește și: Muntele Rushmore, templul președinților americani

Pădurea de Sequoia din California

Atunci când vorbim despre celebra pădure de Sequoia din California, vorbim, în egală măsură și despre un alt tip de arbore secular, numit Redwood. Cu toate că se aseamănă din punct de vedere al aspectului foarte mult cu Sequoia, preferințele de creștere ale celui dintâi sunt destul de diferite, în comparație cu cele ale Sequoia.

Citește și: Marele Canion, minunea absolută a Americii

Valea Morții din Nevada

Valea Morții (Death Valley) este situată în Death Valley National Park și iese în evidență ca fiind unul dintre acele deșerturi unice în lume. Numele nu este unul întâmplător ales, întrucât, din princina climei aride și temperaturilor extrem de ridicate (57 grade Celsius în 1913), fauna și flora sunt greu de găsit, cu toate că nu imposibil. Natura găsește mereu metode de supraviețuire, chiar și în cele mai vitrege condiții.

Un alt aspect interesat legat de Valea Morții este faptul că întreaga regiune se află la la 85 m. sub nivelul mării.

Ghețarul Hubbard din Alaska

Cu toate că Statele Unite ale Americii nu sunt cunoscute, în mod deosebit, pentru peisajele „înghețate”, pe teritoriul acestora putem găsi, în realitate, și așa ceva. Vorbim despre statul Alaska unde anual sute de mii de turiști fac adevărate pelerinaje pentru a vedea ghețarul Hubbard. Situat în Disenchantment Bay, Hubbard măsoară o înălțime de aproximativ 121 m., mare parte din acesta fiind ascuns sub apă, însă. Potrivit oamenilor de știință, ghețarul Hubbard ar crește de la an la an.

Citește și: Viză pentru America, de la visul american la realitate

#News