New York este, poate, cel mai cunoscut oraș american. Oraș care a setat standarde în ceea ce privește aglomerația urbană, transformând-o dintr-o caracteristică negativă într-una de trend. Cu toate astea, tot în New York există unul dintre cele mai mari parcuri din mijlocul unui oraș atât de mare și de aglomerat, Central Park.

Un triunghi perfect conturat în mijlocul New York-ului, Central Park a însuflețit, de-a lungul timpului, poveștile îndrăgostiților new yorkezi care, în mod firesc, și-au conturat începutul unei noi vieți în doi, aici.

Toamna în Central Park

Se spune că, dacă îți este la îndemână o vizită în New York, nu ai cum să ratezi o plimbare prin Central Park. Iar dacă acestă plimbare se nimerește a se întâmpla toamna, vei putea fi martorul unor imagini spectaculoase, încărcate de culori pastelate ce îți taie respirația. Totul, pe un fundal de zgârie-nori, ce pot fi văzuți în zare, undeva în planul secund îndepărtat. În mod cert, un loc unic în lume.

De-a lungul timpului, Central Park a fost scena multor pelicule ce și-au desfășurat acțiunea și aici, unele dintre ele având scene filmate chiar în celebrul park new yorkez.

Câteva dintre acestea: When Harry Met Sally (1989), Kramer vs. Kramer (1979), Breakfast at Tiffany’s (1961), Home Alone 2  (1992), Maid in Manhattan (2002) sau Ghostbusters (1984).

Citește și: Broadway, locul unde actorii de teatru devin „pisici”

Informații generale

Central Park (Parcul Central) este un parc din Manhattan, New York, deschis în anul 1859. Are 315 ha (4 km lungime și 800 m lățime) și este vizitat anual de circa 25 de milioane de persoane. Este considerat cel mai frumos parc din New York. Central Park este un parc urban în Manhattan, New York City. Central Park este cel mai vizitat parc urban din Statele Unite, cu 40 de milioane de vizitatori în 2013 [5] și una dintre locațiile cele mai filmate din lume. Parcul a fost înființat în 1857 pe o suprafață de 778 de acri (315 ha) de terenuri deținute de oraș. În 1858, Frederick Law Olmsted și Calvert Vaux, un arhitect peisagist și, respectiv, un arhitect, au câștigat un concurs de design pentru îmbunătățirea și extinderea parcului, cu un plan denumit „Planul Greensward”. Construcția a început în același an, iar prima zonă a parcului a fost deschisă publicului în iarna anului 1858. [6] Construcția a continuat în timpul războiului civil american mai departe spre nord și a fost extinsă până la dimensiunea actuală de 843 de hectare (341 ha) în 1873. Parcul Central a fost desemnat ca punct de reper istoric național de către Departamentul de Interne al SUA în 1962. Parcul, gestionat de zeci de ani de Departamentul de parcuri și recreere din New York, este în prezent gestionat de Conservarea Centrală a Parcului, în baza unui contract cu guvernul municipal Un parteneriat public-privat. Conservarea este o organizație non-profit care contribuie cu 75% din bugetul anual al Central Park de 65 milioane de dolari și este responsabilă pentru întreaga îngrijire de bază a parcului de 843 de acri.

Wikipedia

Citește și: Viză pentru America, de la visul american la realitate

#News #USANews #CentralPark #USA #NewYork