Klaus Iohannis

Asemenea președintelui american în exercițiu, Donald Trump, și președintele Klaus Iohannis pare să fi împrumutat modelul mesajelor transmise pe Twitter, cu toate că majoritatea activității sale de comunicare s-a desfășurat majoritar pe Facebook, până acum. Astfel, într-un mesaj postat pe Twitter în această dimineață, Klaus Iohannis a felicitat victoria Maiei Sandu, în fața oponentului său pro-rus Igor Dodon.

„Cetăţenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european şi democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare şi apropiere de UE”, a scris Klaus Iohannis, astăzi, pe Twitter.

Citește și: Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale în Republica Moldova

Cu toate că victoria Maiei Sandu în fața lui Igor Dodon este o veste bună, atât pentru parcursul european al cetățenilor din Republica Moldova, cât și o speranță pentru țara lor, iar un mesaj de felicitări și de încurajare pentru noul președintele moldovean se cerea din partea lui Klaus Iohannis, opinia publică din România continuă să creadă că prioritatea acestuia, în momentul de față, este tragedia de la Piatra Neamț.

În cursul zilei de ieri, Klaus Iohannis declara despre acest subiect, într-un interviu, că s-ar fi rugat la biserică pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Klaus Iohannis: „Ce pot să spun? Condoleanțe familiilor îndurerate, iar celor care au supraviețuit însănătoșire grabnică!”

„Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Spitalul din Neamț. Tocmai vin din biserică, unde cu toții ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun? Condoleanțe familiilor îndurerate, iar celor care au supraviețuit însănătoșire grabnică! Este foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu, pentru a evita în viitor situații similare și, evident, acest accident groaznic ne arată încă o dată, dacă a fost nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România”, a spus șeful statului. 

Citește și: Teodorovici vrea demisia lui Iohannis

#News