Credit foto: christiantour.ro
Credit foto: christiantour.ro

Oradea este singurul oraş din România care intră în competiţia privind cea mai bună destinaţie europeană turistică, în 2022.

Informaţia a fost făcută publică, în cursul zilei de azi, 7 februarie, printr-un comunicat transmis de AGERPRES, notează Economica.net.

Este cea de-a 13-a ediţie a competiţiei referitoare la cele mai bune destinaţii europene a fost lansată de EuropeanBestDestinations.com.

Oradea, în fruntea destinaţiilor turistice „must see & experience” în Europa

Suntem onoraţi şi bucuroşi să fim nominalizaţi în rândul celor mai bune destinaţii europene turistice în anul 2022. Prin această nominalizare suntem încrezători că Oradea se va bucura de şi mai mulţi turişti care să îi descopere bijuteriile arhitecturale şi istorice. Vizitatorii vor găsi aici un oraş primitor, proaspăt şi plin de viaţă. Vă aşteptăm să vizitaţi Oradea şi promitem că avem toate ingredientele pentru o experienţă de neuitat în capitala Art Nouveau a României!”, a declarat Alina Toie, director general Visit Oradea.

Oradea este singurul oraş din România nominalizat în cadrul competiţiei „Cele mai bune destinaţii europene turistice în 2022”, care include 20 de destinaţii pe baza ofertei culturale

EuropeanBestDestinations.com descrie Oradea drept un oraş care se bucură pe deplin de fiecare anotimp şi energie, într-un peisaj arhitectural surprinzător.

Astfel, oraşul a devenit una dintre cele mai cunoscute destinaţii ale regiunii pentru un turism lent şi fără stres.

Pentru susţinerea oraşului, Oradea poate fi votată pe site-ul www.vote.ebdest.in, până în 10 februarie.

Alături de Oradea au mai fost nominalizate alte 19 oraşe sau zone turistice din Europa. Acestea sunt Graz şi Viena – Austria, Istanbul – Turcia, Londra – Marea Britanie, Coasta Amalfi şi Roma – Italia, Insula Creta şi Atena – Grecia, Plovdiv – Bulgaria, Amiens – Franţa, Lucerna – Elveţia, Lahti – Finlanda, Leuven – Belgia, Lubljana – Slovenia, Praga – Cehia, Bavaria – Germania, Marbella – Spania, Clonakilty – Irlanda şi Nijmenjen – Olanda.