Sibiul, în topul 5 al celor mai bune destinații turistice europene

A fost votat cu 45.699 de voturi din 192 de țări din întreaga lume

Sibiul este un punct de atracție al turiștilor, chiar și în vreme de pandemie. Acest lucru s-a văzut într-un clasament al celor mai bune destinații turistice europene, unde Sibiul s-a clasat pe locul al cincilea. Anul trecut, în primul an în care a fost nominalizat în acest top, obținuse locul șase, depășind orașe cu renume, ca Paris sau Roma.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor s-a declarat extrem de mulțumită de acest succes, mai ales că peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României. „Denotă o vizibilitate bună a orașului pe plan internațional. Este o bucurie pentru mine să am confirmarea că Sibiul continuă să fie atrăgător și apreciat din punct de vedere turistic, ceea ce îmi spune că suntem pe drumul cel bun. Aceste rezultate sunt o încurajare în plus să continuăm să investim în turism, în patrimoniul public construit, într-un Sibiu european ca infrastructură și mobilitate, mai smart și mai verde”, a declarat Astrid Fodor.

Sibiul a reușit să se ridice între orașele care contează în Europa

Maximilien Lejeune, directorul European Best Destinations, i-a felicitat pe sibieni pentru modul în care, prin  eforturile și inițiativa lor au reușit să facă din oraș, o destinație turistică apreciată.

„Sibienii pot fi mândri de rezultat. Această recunoaștere salută eforturile lor, spiritul de inițiativă, căldura cu care primesc oaspeții. (…) De câțiva ani buni deja Sibiul a reușit să se ridice între orașele care contează în Europa. Orașul dumneavoastră s-a plasat fără doar și poate între destinațiile turistice de neratat, în rândul orașul inovative, între orașele turistice cu o ofertă diversă în domeniul cultural și gastronomic, dar și în ceea ce privește peisajul natural. Sibiu este exemplul unei dezvoltări înțelepte în domeniul turistic. Nu caută să fie doar o altă destinație, ci alege să investească în patrimonial său unic, în istoria sa”, a declarat Lejeune, potrivit comunicatului municipalității sibiene.

Sibiul va purta titlul de European Best Destination și în anul 2021, alături de orașe turistice recunoscute din Europa: Roma, Florența, Paris, Viena, Capri, Insulele Canare, Valea Dordogne, Kefalonia, Braga sau Kotor.

Citește și: Sibiu, în cursa pentru „cea mai bună destinație turistică europeană”