„Organizaţiile au formulat propuneri pentru funcţiile de secretari de stat”

BPN a validat parte dintre ele. Cât privește numirile de prefecți, acestea mai au de așteptat

Președintele PNL, Ludovic Orban a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că au fost validate 72 de candidaturi la funcți publice. Printre acestea fiind cele de secretari de stat, președinți, vicepreședinți de agenți.

„Organizaţiile PNL au formulat propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii. A existat o evaluare făcută de o comisie. Am supus validării BPN 72 de candidaţi pentru poziţiile respective, oameni care urmează să gireze funcţii importante în statul român şi să susţină premierul, miniştrii în activitatea Executivului. Am susţinut în continuare reprezentanţi care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Guvernului pe care l-am condus, de asemenea,  am susţinut reprezentanţi noi”, a declarat Orban, după BNP.

Nu toate propunerile au fost acceptate

Liderul PNL a precizat că unele dintre candidaturile primite din teritoriu nu au fost acceptate. „Avem situaţii în care nu am finalizat evaluarea în cazul unor candidaţi sau verificările procedurale necesare pentru astfel de poziţii. De asemenea, avem situaţia unor candidaţi unde Comisia de evaluare nu a fost de acord. Le vom comunica organizaţiilor aceste situaţii unde am considerat că persoana propusă nu îndeplineşte condiţiile de profesionalism. Aş prefera să nu dau exemple pe tema asta. Vom aştepta alte niminalizări. Sunt convins că vor exista alte nominalizări care vor respecta exigenţele stabilite împreună”, a mai declarat Orban.

Numirile pentru prefecți și subprefecți, abia luna viitoare

Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat, vineri, că termenul pentru numirea reprezentanților Guvernului în teritoriu este 8 martie. Aceștia vor fi numiți în baza noilor reglementări aduse Codului Administrativ. „Fiind demnitari, clar fiecare formaţiune politică îşi va valida în propriile structuri propunerile le va înainta către structura centrală a partidului, partidul are obligaţia să verifice aceste propuneri, să le valideze în structurile centrale – în cazul nostru în cadru Biroului Executiv Naţional – după care ele vor veni la Ministrul Afacerilor Interne”, a spus ministrul Bode.

Citește și: „Tovarășul” Marcel Ciolacu îi răspunde lui Florin Cîțu