Poți face din munte un refugiu și te poți refugia și în lectură. Sau, mai bine, le poți combina. Un astfel de refugiu, sau de oază, dacă este să mă întrebi pe mine, există în Parcul Național Munții Rodnei. Acesta a fost dotat cu cărți, pentru iubitorii de drumeții și lectură. Și, dacă nu-ți place să călătorești singur, ia cu tine încă 11 prieteni. Pentru că există loc pentru 12 persoane și pentru că locația îți oferă liniște, aer curat și multe, multe cărți.

Nu este ceva nou pentru țara noastră, dar este ceva nou pentru Parcul Național Munții Rodnei . Începând cu data de 3 octombrie, turiștii sunt așteptați cu un plan inedit: drumeții și cărți. Unde? În refugiul cu același nume: „La Cărți”.

”Avem bucuria de a vă anunța că, începând din 3 octombrie 2020, la Refugiul „La Cărți” din Parcul Național Munții Rodnei veți putea citi o carte”, anunță Romsilva.

Mai mult decât atât, astfel de puncte de lecturare au fost amenajate și în Făgăraș, Bucegi, Iezer-Păpușa, Ceahlău, Hășmașu Mare sau Retezat. Printre cei care au sprijinit acest proiect se numără și National Geographic România.

Refugiul „La Cărți” este prevăzut cu două priciuri suprapuse a câte 6 locuri fiecare, în total 12 locuri, masă și băncuțe, polițe pentru obiecte.

Parcul Național Munții Rodnei este al doilea parc national din tara, având o suprafață de 47207 ha. Importanța acestei arii protejate se datorează atât geologiei și geomorfologiei munților, cât și prezenței a numeroase specii de faună și floră, endemite și relicte glaciare.

Citește și: Maramureș: tradiții uitate, turism atestat

#News