Primarul ales al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone repară „oalele sparte” de către fostul edil, Daniel Florea, cel care a ținut mii de oameni neplătiți de două luni. Este vorba de salariații de la  Amenajare Edilitare și Salubrizare S.A. (AES), firmă care a avut conturile blocate, din motive politice, potrivit lui Piedone.

„Acum s-au semnat salariile și bonurile (n.r. bonurile de masă), urmează ca banii să ajungă în conturile voastre. Aceștia sunt banii pentru luna august, iar după depunerea jurământului (n.r. săptămâna viitoare) vor veni și cei pentru luna septembrie. Societatea dvs are de încasat inclusiv de la Salubrizare Fapte 5 (n.r. firma fostului primar) și de la Primărie, iar acele plăți vor fi făcute instantaneu în cuntumul salariilor dvs.”, a declarat Cristian Piedone, în fața salariaților de la AES.

Banii, blocați în conturi

Mai mult, Piedone a precizat faptul că banii pentru plata salariilor restante erau în cont, blocați.

„Am vorbit deja cu liderul de sindicat și directorii, vom stabili ce avem de făcut. Nu mă întrebați ce va fi mâine, astăzi am rezolvat problema de ieri. Mâine, doar în baza unei documentații pot să vă spun ce se întâmplă, astăzi nu știu. Nu sunt oficial. Am citit, am colaborat cu dnii avocați și cu cei care au vrut să rezolve această problemă politică, dvs puteați să vă luați banii de acum două luni”, a mai spus Piedone.

Totodată, acesta a menționat că va face public contractul fabulos pe care Daniel Florea l-a dat unei firme turcești (de construcții), care se va ocupa de amenajarea și întreținerea spațiilor verzi pentru următorii patru ani. „Voi face public ceea ce pe dvs v-a îngenunghiat și nu v-ați luat salariile: contractul care pe dvs vă trimite acasă și vine altă societate să presteze”, a încheiat primarul ales al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Citește și: În Sectorul 5, ceartă ca la „ușa cortului”

#News